Planul de reorganizare al UATAA Motru, aprobat. Ce urmează!

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru trebuie să plătească din datoriile vechi pe care le are față de furnizori, eșalonat, pe fiecare lună, timp de trei ani. Asta s-a angajat conducerea unității în fața adunării creditorilor, care a aprobat planul de reorganizare. Documentul a fost confirmat și de magistrații Tribunalului Gorj. În plan nu au fost cuprinse și concedieri colective la nivel de unitate.

Uzina de Termoficare de la Motru a intrat în insolvență în luna decembrie 2015, la solicitarea CE Oltenia, pentru o datorie uriașă în ceea ce privește cărbunele livrat pentru funcționarea celor două centrale. Societatea Siomax a fost desemnată administrator judiciar, iar directorul UATAA, Eugen Corcoață, a fost numit administrator special. Acum, la mai bine de un an distanță, planul de reorganizare al uzinei, întocmit de administratorii UATAA, a fost aprobat de adunarea creditorilor și confirmat de magistrați.

Riscă să ajungă în faliment

Administratorii UATAA Motru și-au luat angajamentul că vor plăti din datoriile uzinei, eșalonat, timp de trei ani. „Am reușit să reducem datoriile societății de la 20 de milioane la 10 milioane de lei, programul de reorganizare, plata efectivă începe de la sfârșitul acestei luni. Societatea trebuie să plătească în prima lună 200 mii lei. Vom plăti acești bani, însă situația financiară nu este roz, datoriile asociațiilor de proprietari au crescut după funcționarea din această iarnă. În topul datornicilor este Primăria Motru, cu 1.6 milioane lei. Complexul Energetic a acceptat ca datoria să fie dată pe jumătate, adică din 16 milioane au acceptat 8 milioane și continuarea relațiilor contractuale. Sperăm să avem banii pe care ne-am angajat să-i plătim lună de lună, pentru că neachitarea acestor bani poate duce la faliment”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA.

De la intrarea unității în insolvență nu au mai fost înregistrate noi datorii. În situația în care unitatea nu va reuși să se redreseze și să-și onoreze obligațiile, riscă să intre în faliment.

Galerie foto


Vizualizări: 2,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: