Plante care ne oxigenează casa şi distrug toxinele

Când vă decoraţi casa cu mobilă nouă şi cu diverse obiecte care să o facă mai frumoasă trebuie să vă gândiţi că multe dintre acestea schimbă calitatea aerului din interior. Pentru a vă păstra aerul curat în casă puteţi  apela la aşa numitele „bombe de oxigen” și distrugătoare de toxine, adică plante decorative care purifică aerul în mod natural.

Substanțele eliminate de lucrurile noi, fie ele obiecte de mobilier sau de decor, nu dispar doar dacă aerisiţi încăpeerea. Electrocasnicele, podeaua laminată, linoleumul, mobila și chiar șervețelele de hârtie pot conține formaldehide care se elimină în aer.

Dar acestea probabil sunt în limite acceptabile, nu vă vor sufoca în casă, dar e bine dacă vă plac plantele de interior să apelaţi la câteva astfel de ajutoare naturale care vă vor purifica aerul din casă.

1.   Aloea: Este o plantă care produce foarte mult oxigen. Iar pentru asta ea absoarbe dioxidul de carbon, monoxidul de carbon și formaldehidele. O singură plantă de aloe are aceeași capacitate de curățare cât 9 purificatoare de aer.

2.   Ficusul: Este o plantă foarte ușor de îngrijit pentru că nu necesită multă lumină. Este un inamic aprig al formaldehidei. Însă trebuie să  fii precaut cu ea, dacă ai copii mici sau animale, pentru că frunzele sale sunt otrăvitoare.

3.   Hedera Helix sau iedera căţărătoare de interior: Este planta pe care trebuie s-o aibă fiecare în încăpere. Ea distruge 60% de toxine timp de 6 ore.

4.   Chlorophytum sau Voalul miresei: Această plantă poate să realizeze fotosinteza și la o lumină minimă. Ea absoarbe din aer toxine precum formaldehida,  monoxidul de carbon și benzina. O singură astfel de plantă poate să purifice aerul de pe o suprafață de 200 de metri pătrați. Nu este deloc pretenţioasă, se înmulţeşte uşor, scoate tije decorative în vărful cărora apar plante mici, ca nişte păianjeni, de aceea i se mai spune planta păianjen.

5.   Sansevieriya sau planta cu piele de şarpe: Această plantă este practic imposibil de distrus, de aceea e perfectă pentru casă. Ea este foarte stabilă și necesită puțină lumină pentru fotosinteză. Ea distruge toxine și e recomandată pentru dormitor, deoarece elimină mult oxigen noaptea. Aveţi grijă la udarea ei, iarna se uda o dată pe lună altfel îi distrugeţi rădăcinile. Dacă a căzut o frunză nu o aruncaţi, pusă într-un pahar cu apă şi aşezată la lumină va face puieţi.

Vizualizări: 4,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: