Pîrvulescu: S-a făcut o reparație după pierderile în cascadă

“S-a făcut o reparație față de pierderile în cascadă care au fost de la începutul acestui Complex Energetic”. O spune liderul Federației Naționale Mine Energie după semnarea contractului colectiv de muncă. El a mai adăugat că minerii și energeticienii vor avea, de luna viitoare, câte peste mie de lei în plus în buzunare.

Contractul de muncă a ajuns deja pe masa inspectorilor de muncă pentru a fi avizat. Se știe că acesta prevede o majorare a veniturilor angajaților de 2.020 de lei brut. Sindicaliștii se declară mulțumiți.

“S-a făcut o reparație față de pierderile în cascadă care au fost de la începutul acestui Complex Energetic. Când s-a înființat CEO, salariul mediu era undeva la 1,8 x salariul mediu pe economie. Au fost ani de zile în care, în loc să se pună, s-a tăiat din aceste salarii. Am ajuns în situația în care era 1,2 din salariul mediu. S-a obținut o creștere pe anul acesta, de aproximativ 1.000 de lei net. S-au găsit artificii de a mări salariile”, a spus Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME.

Primele au fost majorate la 2.000 de lei. La fel, și cota de combustibil. “Cele patru prime nu le-am mai diferențiat și le-am dat în formă brută 2.000 de lei, deci 8.000 de lei brut, ce înseamnă circa 5.000 de lei net”, a mai transmis Pîrvulescu, într-o emisiune la Tele3.

Și ajutorul de deces a fost mărit de la 3.800 de lei, la 5.000 de lei. Noul contract mai prevede și câte un bonus de 200 de lei femeilor din companie, de 8 martie, și câte 200 de lei, de Ziua Copilului, pentru salariații care au copii minori. 

Noul contract va intra în vigoare de la 1 aprilie și va fi valabil doi ani.

Vizualizări: 3,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: