Pîrvulescu explică dezechilibrele salariale din CE Oltenia: Nu au fost resurse
Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susține ideea unei noi grile de salarizare, lansată în spațiul public de managerul Daniel Burlan. "Cert este că managementul trebuie să ia o astfel de măsură, pentru că sunt foarte multe intersectări în meserii pe nivele de ierarhizare care nu sunt tocmai în regulă. Nu e normal ca o muncă mai puțin calificată să fie pe nivel de ierarhizare mai sus decât o muncă mai calificată, a spus Pîrvulescu.
Anunțul privind o nouă grilă de salarizare a fost făcut zilele trecute de managerul Daniel Burlan, la un post de televiziune. „Lucrăm la o grilă de salarizare, la o formă de salarizare unitară. Există diferențe între salarizări de la o subunitate la alta, în funcție de apartenența înaintea creării Complexului Oltenia. Încercăm să reducem grila de salarizare care are un număr extraordinar de mare de clase de salarizare. Vom încerca să prezentăm o altă formă de salarizare”, a spus Daniel Burlan.
Potrivit liderului FNME, discrepanțele salariale persistă de câțiva ani, iar soluția este la administrație. "O rezolvare a problemei salarizării în CEO implică în primul rând administrația", a spus Pîrvulescu la Radio Infinit, menționând că sindicatele din carierele cu salarii mai mari ar putea fi rezervate dacă vor fi tăieri. "Carierele care au cea mai bună productivitate, mă refer la Roșia și Roșiuța, au salarizarea cea mai proastă", a mai spus liderul sindical.
CE Oltenia a fost înfiiințat în 2012, prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Rovinari, Craiova cu SNLO, în opt ani nereușindu-se armonizarea salariilor între cele patru companii. "Nu s-a reușit nici 10%, din cauză că nu au fost resurse", a explicat Dumitru Pîrvulescu. Așteptările tuturor sunt ca nivelul salariilor mici să fie ridicat la nivelul salariilor mari. (A.A.)