Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Pîrvulescu (FNME): Am reușit să obținem liniște la CEO

Sindicatele din minerit și energie s-au declarat mulțumite de rezultatele negocierilor pe care le-au avut cu administrația CE Oltenia. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), spune că fiecare salariat vor avea venituri, în medie, cu 200 de lei mai mari.

Reporter: Spuneați că salariații CE Oltenia vor avea câștiguri mai mari. Concret, ce obţin minerii și energeticienii prin semnarea acestui act adițional?

Dumitru Pîrvulescu: În primul rând s-a reușit să se obțină liniște în această perioadă întrucât negocierea unui Contract Colectiv de Muncă cred că era puțin probabilă. Pentru că nu cred că vreo federație își mai permitea să înregistreze un nou act adițional cu aceste discrepanțe și discriminări. În al doilea rând, se reușește, chiar dacă nu pe salarii, se reușește pe câștig să se majoreze undeva cu 200 de lei datorită creșterii bonusurilor, creștere care nu s-a mai întâmplat de la 1 octombrie 2012. Au fost ani în care, cu toate că aveam creștere de productivitate, salariile au scăzut. Nu vreau să-mi aduc aminte despre acea perioadă. Este un pas, sper să ne dea Dumnezeu înțelepciunea ca în anul acesta să înțelegem că toți lucrăm în această companie și nu e normal să fie diferențele acestea mari între salarii pe aceeași funcție.

Rep.: Puteți să enumerați aceste bonusuri?

D.P.: Pot să vă spun că bonusurile legate de primele ocazionale au ajuns la nivelul din 2012. Deci nu am câștigat nimic, doar au revenit la acel nivel.

Rep.: Directorul Boza spunea că se va face o uniformizare a salariilor. Credeți că se va ține de cuvânt?

D.P.: Se putea face un prim pas dacă toată lumea înțelegea și aplicam încă de acum propunerea noastră, adică primul sfert din fiecare interval de salarizare dispărând, automat salariul minim pe fiecare meserie creștea. Și era un prim pas. Așa am amânat această decizie pentru trimestrul patru și eu sunt convins că se va face întrucât va fi rezervă la fondul de salarii anul acesta, pentru că istoria ne-a învățat acest lucru. Probabil atunci se va face acest pas, dar puteam să-l facem de acum ca cei 2100 de colegi cu clase mici să aibă salariile majorate.

Rep.: Vor fi trecute aceste bonusuri în contractele individuale de muncă ale minerilor și energeticienilor?

D.P.: Sper, sper că se va întâmpla, pentru că este o altă perioadă. Știți că și în precedentele contracte aveam anumite clauze care trebuiau trecute în CIM sau în actele adiționale și, din păcate, nu au fost trecute.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: