Peştii din patru râuri din Gorj, număraţi, cântăriţi şi fotografiaţi

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a aprobat un ordin care prevede ca Agenţia pentru Protecţia Mediului trebuie să inventarieze mai multe specii de peşti din Gilort, Blahniţa, Ciocadia şi Galben.

“Prin derogare de la prevederile art. 33 alin. (1) și ale art. 37 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările și completările ulterioare, se aprobă capturarea, inventarierea și eliberarea ulterioară a unui număr de exemplare din specii de pești din râul Gilort, afluenții Blahnița, Ciocadia și Râul Galben”, se arată în ordinul publicat de Ministerul Mediului.

Speciile pe care trebuie să le caute cei de la APM sunt Barbus meridionalis, Sabanejewia aurata, Gobio albipinnatus, Gobio kessleri, Eudontomyzon mariae şi Eudontomyzon danfordi.

După ce vor fi măsuraţi, cântăriţi, fotografiaţii, peştii vor fi eliberaţi. “Capturarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică prevăzute la art. 1 se realizează numai de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, denumită în continuare titularul activității, cu personal tehnic de specialitate. Capturarea exemplarelor de pești de la art. 1 se va face folosind metode și mijloace legale, cu respectarea tehnicilor de capturare pentru evitarea rănirii exemplarelor de faună sălbatică, prevăzute de legislația națională în vigoare. Exemplarele capturate vor fi identificate, măsurate, cântărite și eliberate în stare vie”, se arată în acelaşi ordin.

Vizualizări: 1,781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: