Pește cu legume la tigaie
Peştele cu legume la tigaie reprezintă o rețetă ușor de gătit, dar foarte gustoasă. Se poate găti în acest fel orice tip de pește şi puteţi folosi şi alte feluri de legume.
O masă simplă, dar gustoasă este cea cu pește și legume făcute la tigaie. Aceasta e metoda cea mai bună de a găti peștele. Se poate găti în felul acesta orice pește de mărime medie. Se poate servi cu fasole verde și ciuperci sau alte legume care vă plac.
Ingrediente:
3 linguri ulei de cocos;
200 g fasole verde, păstăi;
3-4 cm ghimbir;
1 linguriță turmeric;
300 g ciuperci;
1/2 lingură unt;
1/2 linguriță praf de usturoi;
1 pește de mărime medie.
Pregătiți mai întâi legumele și filetați peștele, pe lung. Prăjiți fasolea verde într-o lingură de ulei de cocos. Adăugați turmericul și ghimbirul și amestecați bine până se înmoaie; va fi gata cam în 7-8 minute. Prăjiți apoi ciupercile. Spre sfârșit, adăugați un pic de unt și praf de usturoi. Știți că sunt gata când sunt frumos rumenite, durează cam 5-6 minute.
Țineți legumele la cald și apoi prăjiți peștele. Adăugați o lingură de ulei de cocos în tigaia încinsă. Puneți peștele cu pielea în jos și lăsați-l pe foc 1-2 minute, până se prăjește un pic. Puneți apoi tigaia sub grill și lăsați-o până se rumenește peștele. Va fi gata cam în 5-6 minute.
Pentru a pregăti peștele prin această metodă, vă trebuie neapărat un grill la partea de sus a cuptorului. Nu gătiți peștele mai mult decât este necesar, se va întări. Știți că este gătit bine dacă osul iese ușor de pe pește. Înainte de a îl băga sub grill, puteți adăuga o bucățică de unt pe fiecare filet de pește.