Percheziții domiciliare în Brașov. Intervin polițiștii gorjeni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, desfășoară 58 de percheziții domiciliare într-un dosar penal care vizează infracțiuni de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase, realizate prin tehnica de „smishing”.

Această operațiune beneficiază de sprijinul polițiștilor din Târgu Jiu și Bumbești-Jiu. 

Persoanele implicate în acest caz ar fi trimis mesaje text prin care anunțau victimele despre existența unor plăți în așteptare pe conturile lor bancare, îndrumându-le să contacteze un număr de telefon aparent asociat cu banca. Odată ce victimele apelau numărul respectiv, infractorii obțineau datele cardurilor bancare și le foloseau pentru a efectua tranzacții frauduloase.

Pe lângă echipele de la Brașov, operațiunea beneficiază de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al altor structuri locale și județene, inclusiv Serviciul Criminalistic, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, și Serviciul pentru Acțiuni Speciale din Brașov.

Acțiunea vizează protejarea clienților bancari din România și prevenirea altor potențiale fraude de acest tip. 

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: