Pas cu stângul în retur pentru Ştiinţa Turceni
Campionatul Judeţean Gorj s-a reluat în week-end cu etapa a 16-a în care oaspeţii s-au impus în majoritatea meciurilor. Surpriza etapei s-a produs la Turceni, unde a doua clasată, Ştiinţa Turceni, a cedat în faţa uneia dintre contracandidatele la titlul de campioană.
Etapa a 16-a a campionatului judeţean, Liga a IV-a, a adus, în cea mai mare parte, rezultatele aşteptate. Vulturii Fărcăşeşti păstrează prima poziţie în clasament după victoria obţinută, în deplasare, scor 1-3 cu Minerul II Mătăsari. Singura surpriză a fost cea de la Turceni unde ocupanta locului II, Ştiinţa Turceni, a pierdut acasă în faţa uneia dintre contracandidate, Gilortul Târgu Cărbuneşti, care s-a impus cu 2-0. Ştiinţa Turceni a fost una dintre echipele cele mai bune în tur, fiind văzută ca o candidată serioasă la promovare, dar acum echipa din Turceni a slăbit ca valoare în timp ce alte alte formaţii s-au întărit.
Oficialii celor de la Turceni se plâng de faptul că echipa a slăbit după ce a pierdut zece jucători, plecaţi unii dintre ei la alte echipe, iar alţii plecaţi din ţară. „Din lotul care a evoluat în tur au plecat 10 jucători de bază şi echipa a slăbit, dar campionatul e lung, mai sunt multe etape şi orice echipă mai poate pierde”, a spus delegatul oficial al celor de la Turceni, Valentin Modrea.
Acesta recunoaşte că pentru echipa campioană este un culoar foarte bun de promovare pentru că, la baraj, campioana va juca cu campioana de la Mehedinţi, dar avertizează asupra problemelor care pot apărea după promovare: „Anul acesta e un culoar foarte bun pentru viitoare a campioană a Gorjului pentru barajul de promovare. Dar nu e problema cea mai mare barajul de promovare, ci alta, cine va promova, şi sper că va lua barajul, are acea echipă putere financiară să joace în Liga a treia? Noi am stat doi ani la Liga a treia şi aveam echipă destul de bună, dar am dus campionatul cu greu şi ne-am retras din cauza problemelor financiare. La Cărbuneşti se aude că se oferă salarii mari la fotbalişti, şi de la noi au ofertat, deci s-ar părea că acolo au bani”.
Valentin Modrea a atras atenţia asupra altei probleme cu care se pot confrunta echipele de liga a treia după promovare, aceea a lipsei de fotbalişti de valoare: „Sunt fotbalişti buni, care joacă acum de plăcere la judeţ, dar nu renunţă la serviciu pentru a juca apoi la Liga a treia fără bani. În general sunt fotbalişti de 28 – 30 de ani şi nu renunţă la serviciu pentru a juca la Liga a treia, unde contractele sunt mici şi nu ai stabilitate financiară”.
Favoritele s-au impus în această etapă pe terenurile de la Mătăsari, unde Vulturii Fărcăşeşti au câştigat, scor 3-1, meciul cu Minerul II Mătăsari şi la Negomir, unde formaţia locală Viitorul a pierdut în faţa celor de la Internaţional Băleşti, scor 2-4. Doar Jiul Rovinari, scor 2-1 cu Unirea Cruşeţ, şi Petrolul Ţicleni, scor 3-0, cu Flacăra Roşia de Amaradia, s-au impus pe teren propriu. În această etapă a fost înregistrat un rezultat de egalitate la Bustuchin, scor 2-2, între a treia clasată şi Parângul Bumbești-Jiu.