Pandurii Târgu Jiu sărbătoreşte 60 de ani de istorie

Echipa de fotbal care a fost mândria gorjenilor de câteva decenii împlineşte 60 de ani de existenţă. Ca asociaţie sportivă, Pandurii a început să existe la data de 1 februarie 1962, aşa cum stă scris şi pe emblema acestuia, iar în toamna aceluiaşi an echipa s-a  înscris în campionat.

Pandurii Târgu Jiu a avut o perioadă zbuciumată a existenţei sale în ultimi ani, cu incertitudini legate chiar de existenţa acestei echipe şi aceasta încă nu s-a încheiat. De-a lungul istoriei de 60 de ani a acestei echipe au mai existat astfel de perioade de criză dar mereu s-au găsit soluţii pentru ca echipa fanion a Gorjului să meargă mai departe iar zecile de mii de suporteri ai pandurilor speră şi acum că se vor găsi soluţii de salvare a echipei.

Cu atâtea probleme şi incertitudini legate de viitor, cei de la Pandurii nu au marcat evenimentul aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea echipei decât în mediul online: „Clubul Pandurii Târgu Jiu sărbătoreşte în acest an 60 de ani de existenţă. Decizia de înfiinţare a echipei de fotbal Pandurii s-a luat la data de 1 februarie 1962 când a avut loc conferința de constituire a Asociației Sportive Pandurii Târgu Jiu, echipă care a continuat să existe chiar dacă denumirea s-a mai modificat timp de 60 de ani. Plecată din Liga 4 Gorj, echipa a evoluat cel mai mult timp din cei 60 de ani de istorie în Ligile 2 şi 3, fostele Divizii C şi B, reuşind o promovare istorică în Liga 1 în anul 2005. Cea mai mare performanţă din istoria clubului Pandurii a fost clasarea pe locul doi în clasamentul campionatului Ligii 1, la finalul sezonului 2012 – 2013, evoluţia bună din acel sezon culminând apoi în vara anului 2013 cu calificarea istorică în grupele Europa League”, au anunţat cei de la Pandurii, care prezintă şi un fragment din cartea eveniment a cronicarului Dorin Brozbă, cel care a strâns ani de zile de muncă pentru a prezenta suporterilor o istorie cît mai exactă a echipei lor de suflet.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: