Gorjeanul Şomăcescu vrea să devină al doilea român în NBA

Baschetbalistul gorjean Tudor Șomăcescu își dorește să devină al doilea jucător român din istoria NBA, după Gheorghe Mureșan. El va fi eligibil pentru draft începând cu 2024 și este considerat în acest moment drept unul dintre cei mai promițători tineri baschetbaliști din afara Statelor Unite ale Americii.

Juniorul gorjean Tudor Șomăcescu visează să fie al doilea jucător român din istoria NBA, după Gheorghe Mureșan. ,,Îmi doresc enorm de mult să devin al doilea român care joacă în NBA și o să fac tot posibilul să reușesc. Vreau să ajung cea mai bună versiune a mea ca baschetbalist, dar și ca persoană. Iar pentru a îndeplini aceste lucruri, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să am grijă de sănătatea mea și să muncesc tot mai mult pe zi ce trece”, a declarat Tudor într-un interviu pentru u-bt.basketball.

În cariera sa, Șomăcescu a impresionat în European Youth Basketball League sau la Campionatul European U16, Divizia B. La competiția pentru echipele naționale, el a devenit cel mai tânăr jucător cu medie de peste 10 puncte, la doar 14 ani. Fundașul român se remarcă prin abilitățile excepționale de a controla jocul și de a evolua în rolul de playmaker principal.

De câțiva ani, tinerii jucători ce visează să ajungă în NBA, nu mai au doar opțiunea de a evolua în NCAA sau în ligi din străinătate. Aceștia pot evolua și în G-League sau, mai nou, în liga Overtime Elite din SUA.

Din lotul Team Overtime face parte şi gorjeanul Tudor Şomăcescu, iar echipa lui are cel mai bun bilanț în acest sezon, cu zece succese și o înfrângere.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: