Pandurii e în faliment dar ia sute de mii de euro de la membrii asociați

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu a câștigat încă un proces cu foștii membri asociați, pe care îi obligă acum la plata a sute de mii de euro pentru că nu au achitat la timp datoriile către club.

Pandurii Târgu Jiu câștigase la Înalta Curte de Casație și Justiție banii datorați de asociații care au cerut insolvența, și apoi unii dintre ei și falimentul clubului, dar aceștia au fost plătiți destul de târziu, clubul solicitând ulterior penalități pentru faptul că asociații nu au achitat la timp cotizațiile cu care se angajaseră că vor susșine clubul. Pentru că nu a primit acei bani la momentul respectiv, înainte de 2017, Pandurii a intrat în insolvență, iar tergiversarea proceselor pentru recuperarea banilor au dus clubul la faliment.

Tribunalul Gorj a stabilit miercuri câți bani plătesc pentru aceste penalități  foștii asociați, respectiv CEO, ARTEGO, CJ Gorj, CL Târgu Jiu și USMO.  “Obligă pârâtul Complexul Energetic Oltenia SA să plătească reclamantei suma de 499.460,97 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare pentru neexecutarea la termen a obligațiilor stabilite prin hotărâre judecătorească. Obligă pârâtul SC Artego SA să plătească reclamantei suma de 409.398,27 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare pentru neexecutarea la termen a obligatiilor stabilite prin hotărâre judecătorească. Obligă pârâtul Consiliul Județean Gorj să plătească reclamantei suma de 58.580,38 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare pentru neexecutarea la termen a obligațiilor stabilite prin hotărâre judecătorească. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu să plătească reclamantei suma de 385.086,65 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare pentru neexecutarea la termen a obligațiilor stabilite prin hotărâre judecătorească. Obligă pârâtul Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia să plătească reclamantei suma de 81.141,06 lei reprezentând dobânda legală penalizatoare pentru neexecutarea la termen a obligațiilor stabilite prin hotărâre judecătorească”, se arată în decizia instanței.

Astfel, câteva sute de mii de euro vor intra în conturile falimentarului club Pandurii care deja avea sute de mii de euro în cont la pronunțarea deciziei de faliment.

De la intrarea în faliment clubul a renunțat treptat la angajații pe care îi mai avea, la antrenori și personalul administrativ, având în prezent doar un singur angajat.

Singurul care se mai prezintă acum la clădirea Centrului de Juniori, unde au fost mutate majoritatea bunurilor clubului, este administratorul special Marin Golea.

Lichidatorul judiciar Siomax continuă și alte procese aflate pe rolul instanțelor cu membri asociați, fiind posibil ca Pandurii să mai încaseze bani deși echipa nu mai există.

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: