Pădurea lui Iordache, populată cu mistreţi, mufloni şi căpriori

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, vrea să deschidă primul complex de vânătoare din judeţul Gorj. Investiţia va fi realizată în Turceni pe o suprafaţă de câteva sute de hectare de teren forestier. Pădurea va fi populată cu mistreţi, cerbi, mufloni şi căpriori. Iordache speră să câştige în câţiva ani bani frumoşi din vânzarea animalelor sălbatice.

Ion Iordache, prin firma sa Greenadel Prod SRL, a demarat procedurile pentru înfiinţarea acestui complex de vânătoare. În primă fază a încheiat contracte de parteneriat cu mai mulţi proprietari privaţi de pădure în extravilanul localităţii Turceni, iar recent a solicitat la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj acordul de mediu necesar pentru realizarea acestei investiţii.

Complexul va fi situat la circa 1 km de oraş, iar accesul în perimetru se va face din drumul judeţean DJ 673 Turceni-Borăscu. Autorităţile responsabile cu mediul nu s-au pronunţat deocamdată în privinţa solicitării emiterii acordului de mediu. "Firma Greenadel Prod SRL cu sediu în comuna Borăscu a solicitat acord de mediu pentru împrejmuire teren şi înfiinţare complex de vânătoare. Terenul pe care doreşte să facă complexul este în Turceni pe o suprafaţă de 240 de hectare. Nu vor fi probleme în privinţa obţinerii acordului de mediu pentru că este vorba de o exploataţie de creştere a unor animale sălbatice. Autorităţile care vor stabili în funcţie de suprafaţă şi numărul de exemplare sunt ITRSV şi Ministerul Mediului. În judeţul Gorj nu mai avem astfel de complexe de vânătoare", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.       

Ion Iordache spune că nu realizează acest complex pentru că ar fi pasionat de vânătoare, ci pentru că vrea să facă bani din animalele sălbatice pe care le va creşte aici. Iordache spune că abia peste câţiva ani va scoate profit de pe urma acestei investiţii. "Este vorba de un complex de vânătoare. E o lege care permite. În primă fază, în primii ani, va fi gen crescătorie, adică voi aduce animale sălbatice, voi popula pădurea. Când vor creşte va urma valorificarea lor. Se poate face prin capturare viu şi vândut fie la grădini zoologice, fie la alte complexe de vânătoare sau la cei care se ocupă de prepararea lor, produse din care de vânat sau vânătoare. Oricum, durează ani buni până se face o populaţie de vânat, totodată protejăm şi pădurea. Va fi un fel de crescătorie de animale sălbatice în mediul lor natural. Deocamdată vom aduce cerb comun, cerb lopătar, muflon, căprior şi mistreţ", a precizat Ion Iordache.

Iordache a precizat că acest complex va fi extins până la circa 400 hectare şi că, în viitor, ar putea permite şi împătimiţilor vânătorii să împuşte animale sălbatice în acest perimetru.

mufloni

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: