Obiceiul sănătos al italienilor după fiecare masă copioasă!
![](/img/zoom_in.png)
Italienii au un obicei păstrat de sute de ani după fiecare masă copioasă. Așa reușesc de fiecare dată să-și regleze digestia, dar se mențin și mai sănătoși.
Italienii au o abordare specială atunci când vine vorba de sănătate și menținerea unei siluete frumoase. În tradiția italiană, există obiceiul de a consuma diverse băuturi sau alimente care sprijină digestia după masă. Ei aleg să bea un digestiv, o băutură care ajută la stimularea procesului digestiv și la o mai bună absorbție a nutrienților. Aceste băuturi sunt integrate în rutina lor zilnică și sunt apreciate pentru efectele lor benefice asupra stomacului și intestinelor.
La finalul mesei, italienii au obiceiul de a bea un mic espresso, care are efecte benefice asupra sistemului digestiv. Acest ritual nu doar că le oferă o senzație de confort, dar ajută și la relaxarea întregului corp după o masă copioasă și le oferă mai multă energie.
După masă, italienii beau mai ales băuturi digestive, pe bază de plante, precum amaretto sau limoncello. Acestea nu doar că sunt un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar au și rolul de a stimula digestia și de a ajuta la procesul de relaxare a stomacului după o masă copioasă.
Mesele italiene sunt adesea echilibrate și includ o varietate de alimente proaspete, de calitate, cum ar fi legumele, fructele, uleiul de măsline, peștele și, bineînțeles, paste.
Mulți italieni aleg să renunțe la deserturile grele în favoarea fructelor proaspete la finalul mesei. Fructele precum merele, perele și strugurii nu doar că aduc o dulceață naturală, dar sunt și o sursă de fibre care ajută la procesul de digestie.
Vizualizări: 571
Distribuie Trimite pe WhatsApp