O mare companie din energie se retrage din Rusia

Grupul austriac OMV a anunţat, sâmbătă, că se retrage din Rusia. „Pe fondul celor mai recente evoluţii, OMV reevaluează angajamentul său în Rusia. Deşi Rusia este una din regiunile cheie în portofoliul OMV de explorare şi producţie, Comitetul Executiv a luat decizia de a nu realiza nicio viitoare investiţie în Rusia”, se arată în comunicatul grupului austriac.

OMV va abandona planurile de a intra în proiectul zăcământului de gaze Achimov din Siberia, şi revizuieşte opţiunile strategice pentru participaţia sa de 24,99% în zăcământul de gaze Yuzhno Russkoye, care alimentează gazoductul original Nord Stream şi adaugă 100,000 barili echivalent petrol pe zi (boe/d) la producţia OMV. Opţiunile includ posibila vânzare sau ieşire din Yuzhno Russkoye, a precizat OMV. Firma se aşteaptă ca rezultatele din primul trimestru să reflecte o ajustare negativă a valorii de 0,5 – 0,8 miliarde de euro legată de participaţie.

Săptămâna aceasta, companiile Shell, BP şi Exxon Mobil au anunţat că vor renunţa la afacerile din Rusia, ţară bogată în petrol, în urma invaziei Ucrainei.

Rusia este o regiune cheie pentru OMV, una dintre cele cinci companii occidentale care s-au alăturat ca parteneri de finanţare în proiectului Nord Stream 2 condus de Gazprom. Sâmbătă, OMV a anunţat că Rusia nu va mai fi una din regiunile sale de bază, avertizând că va înregistra deprecieri de active legate de Nord Stream 2 şi un zăcământ de gaze din Siberia, şi a cerut „încheierea tuturor ostilităţilor”.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: