O echipă anunță că se retrage din campionat

Campionatele de fotbal din Turcia au fost suspendate dar meciurile de primă ligă au fost amânate cu o săptămână. Nu toate echipele sunt de acord cu acest lucru în condițiile dramei pe care o trăiesc milioane de oameni afectați de cutremur.

Turcia a fost zguduită în noaptea de duminică spre luni de două cutremure de 7,8, respectiv 7,5 grade pe scara Richter. Mii de oameni și-au pierdut viața, și chiar și fotbaliști sunt dați dispăruți sau au fost găsiți decedați printre ruine.

În aceste condiții, Yeni Malatyaspor, fosta echipă a lui Marius Șumudică, ce are sediul într-o regiune puternic afectată de cele două seisme, nu este de acord cu reluarea campionatului primei ligi. Echipa a fost direct afectată având oameni morți sau dispăruți, chiar portarul Ahmet Eyup Turkaslan și-a pierdut viața după ce a fost prins sub ruine.

La două zile după tragedia petrecută în Turcia, președintele clubului Malatyaspor a anunțat că, cel mai probabil, echipa va fi retrasă din campionat. ”Nu este momentul pentru fotbal. Mii de oameni sunt printre ruine, familiile lor îi plâng, așteaptă vești, vor să îi îngroape.Deocamdată, nu am luat o decizie clară, dar nu vom mai putea juca fotbal acum. După convocarea consiliului director, vom lua decizia de a ne retrage din campionat”, a spus președintele lui Yeni Malatyaspor, Ahmet Yaman, conform Fanatik.com.tr.

Yeni Malatyaspor ocupa ultima poziție în clasamentul celui de-al doilea eșalon din Turcia.

Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: