Drama unui fost pandur: Există posibilitatea să-mi fie amputat piciorul

Un fost jucător de la Pandurii este în pericol de a-i fi amputat un picior. Eric de Oliveira s-a retras din fotbal în vara anului 2021 când era cel mai bun marcator străin care a jucat în România.

Brazilianul consacrat la Pandurii în perioada de glorie a echipei din Târgu Jiu are probleme grave de sănătate. Eric de Oliveira a mărturisit recent că riscă să-i fie tăiat piciorul stâng din cauza problemelor cu circulația sângelui. "Dacă situația de la piciorul meu stâng se agravează în următoarea perioadă există posibilitatea să-mi fie amputat! E greu... Sunt în lumea mea și uneori cred că e mai bine să fiu singur. Merg înainte, încerc să nu mă plâng prea mult. Dumnezeu mi-a dat atâtea, iar dacă acesta este modul prin care trebuie să trec ca să revin, o să trec!", a declarat Eric de Oliveira într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

În cariera sa din România, Eric de Oliveira a marcat 66 de goluri în prima divizie de fotbal a României și este cel mai bun străin care a evoluat în România. În total, în toate competițiile, brazilianul are 72 de goluri pentru Gaz Metan, Pandurii, Farul și Voluntari.

Acum fostul jucător trece printr-o perioadă foarte grea fiind în depresie din cauza problemelor medicale care l-au făcut să renunțe la fotbal. "Am intrat într-o depresie! Din cauza modului în care m-am lăsat de fotbal. Mă așteptam să merg la doctor și apoi să revin la fotbal, însă n-a fost așa. Un medic mi-a pus un stent la picior și din momentul ăla eu n-am mai putut să joc! A fost finalul. Acum, de exemplu, nu pot să fac nici măcar 50 de metri pentru că mă dor picioarele, se umflă. Când mi-am dat seama că nu voi mai putea juca fotbal am intrat în depresie! Doar familia mă poate ajuta să ies din depresie! Familia a fost pilonul principal care m-a ținut... Soția mea a suferit foarte mult în această perioadă. Și mama mea. Să nu uităm că eu sunt departe de mama, care este în Brazilia. Uneori nici nu-mi vine să-i mai povestesc soției problemele mele pentru că o încarc și pe ea. Inclusiv copiii simt că am probleme... În ultima vreme parcă mi-am mai revenit! Uite, un lucru care mi-a făcut bine îl reprezintă partidele la care am participat cu cei de la Liga Legendelor. Mulți dintre băieții cu care acum sunt coleg mi-au fost adversari pe vremuri și mă ajută să depănăm amintiri din acele timpuri. Din păcate, mai mult de un minut, două nu pot juca din cauza picioarelor... E ciudat că medicii nu știu, îmi spun doar că am o arteră înfundată. Mi-au desfundat-o de trei ori până acum. Apoi mi s-a spus că am tromboflebită, mi se îngroașă sângele și trebuie să iau anticoagulante. Din păcate nu văd rezultate, nicio îmbunătățire. Am dat o grămadă de bani pe doctori. Plătește, plătește, plătește și eu sunt în starea asta tot mai rea! E din cauza fotbalului sută la sută! Eu eram Eric, cel mai mare străin din istoria României, și dintr-odată s-a terminat totul. Nu mai puteam să dau în minge, să fac ceea ce iubesc!”, a mai spus brazilianul care a impresionat la Târgu Jiu și în meciurile din cupele europene.

Galerie foto


Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: