Numărul de infectări aproape s-a dublat în starea de alertă. Prefect: Va mai fi o creștere

Peste 200 de gorjeni au fost infectați cu Covid 19. Circa 50 dintre ei sunt internați în spital, iar nouă persoane infectate cu noul coronavirus din Gorj au murit de la începutul pandemiei. Prefectul Cristinel Rujan este convins că numărul cazurilor de îmbolnăviri va crește în continuare și a făcut, la Radio Infinit, un nou apel către gorjeni să respecte măsurile de prevenție ca să nu se infecteze în spațiile aglomerate. De când am intrat în starea de alertă, numărul de îmbolnăviri aproape s-a dublat.

Reporter: Cum comentați situația îmbolnăvirilor la nivelul județului Gorj?

Cristinel Rujan: Este o ușoară tendință de creștere la nivelul județului Gorj. Avem 49 de internați în spitalele din Târgu Jiu și la Târgu-Cărbunești. Sunt 141 de persoane care au fost vindecate și externate. Până în prezent, au fost înregistrate 202 cazuri de Covid. Această ușoară creștere a fost previzionată de faptul că au fost trei seturi de relaxări ale măsurilor impuse de situația epidemiologică. Sigur că toate acestea au generat și o stare de exuberanță în rândul publicului justificată de acea perioadă în care au avut foarte multe limitări.

Rep.: Vă așteptați să mai crească numărul în perioada următoare?

C.R.: Pe viitor, probabil va mai fi o perioadă de creștere. Sigur vor mai fi și infectări. O extindere, o transmitere comunitară a acestui nou coronavirus este accelerată de aglomerațiile urbane mai ales în mall-uri, în spațiile închise, unde intră mai multe persoane. Va fi o tendință de creștere, dar nu este alarmantă.

Rep.: Ce este de făcut să scadă numărul de infectări?

C.R.: Dacă nu se vor respecta acele minime măsuri de protecție și precauție, poate fi și o transmitere, un număr mai mare de infectări pe viitor.

Vizualizări: 2,528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: