Nu avea voie pe stadion

Jandarmii au depisat un suporter în galeria oaspete, care avea aplicată sancțiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal, la partida ACS Viitorul  Târgu Jiu și CS Corvinul Hunedoara.

Conform articolului 31 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, "Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiții sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfășoară o competiție sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicția constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă." Această prevedere legală este crucială pentru menținerea ordinii și siguranței în timpul meciurilor de fotbal.

Pe lângă acest caz, Jandarmeria Gorj a întâmpinat o altă situație deosebită la un meci de fotbal organizat în localitatea Târgu-Cărbunești. Aici, jandarmii au depistat o persoană în vârstă de 38 de ani care a încercat să introducă băuturi alcoolice în incinta stadionului "Cristinel Răducanu" în timpul desfășurării competiției sportive. Acest comportament este strict interzis și periculos, deoarece alcoolul poate contribui la escaladarea tensiunilor și la manifestarea comportamentului agresiv în timpul meciurilor.

În acest caz, jandarmii au procedat la sancționarea contravențională a persoanei respective și au aplicat măsura complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni, conform prevederilor Legii nr. 4/2008 cu modificările și completările ulterioare.

Vizualizări: 2,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: