Noul drum care leagă Negomir de Rovinari, gata la toamnă
Se lucrează intens pe noul drum care va duce la Negomir și cel mai probabil lucrările vor fi gata în această toamnă. Lucrarea este finanțată de Complexul Energetic Oltenia prin Divizia Minieră și Cariera Roșia, iar primarul din Comuna Negomir, Ion Gruescu, este mulțumit de felul în care evoluează lucrurile. Mai mult decât atât, edilul trece frecvent pe acest drum, asta pentru că este direct interesat ca lucrarea să fie de calitate, iar până în acest moment nu are nimic de reproșat.
Drumul care face legătura între Rovinari și Negomir în acest moment va fi distrus de Cariera Roșia, după ce noul drum va fi deschis circulației rutiere. Noul drum se va face prin Comuna Fărcășești, mai exact prin cătunul „La Zătreana”. Noul drum are o lungime de 6 kilometri, iar lucrările au început din toamna anului trecut și ar trebui finalizate în luna septembrie. Valoarea investiției este de aproximativ 60 de milioane de euro, iar lucrarea este realizată de o firmă din Mehedinți. Finanțarea vine din partea Complexului Energetic Oltenia prin Divizia Minieră și Cariera Roșia.
Acum se lucrează la acest drum, iar primarul din Negomir trece frecvent pe aici pentru a se asigura că lucrurile merg bine și curând va fi deschis oficial circulației publice. „La două sau la trei zile trec și eu pe acest drum. Se lucrează foarte bine, l-au lărgit. Este o lucrare frumoasă. Trebuie să mai facem o vizită de lucru în teren să vedem exact care este situația, să ne spună când preconizează că-l termină, dacă mai întâmpină ceva probleme. Eu sunt mulțumit, că mă mai pricep și eu, că am tot făcut la drumuri. Unde văd ceva nereguli, le spun. Și patronul ne-a spus să semnalăm dacă vedem ceva probleme. Îmi place și sper să fie gata cât mai repede”, a declarat Ion Gruescu, primar comuna Negomir.
Drumul va fi preluat de Consiliul Județean
După finalizarea lucrărilor drumul va fi dat în administrarea Consiliului Județean. „Drumul acesta este în execuție și este făcut de CEO. Eu nu am nicio calitate să le verific investițiile, eu o să fiu atent când va fi recepție, pentru că va fi administrat de Consiliul Județean. Am fost solicitați și am răspuns ca din partea Consiliului Județean să avem reprezentanți, ca să fie mai ușor la recepție. Până acum nu am niciun semnal nici de bine, nici de rău. Drumul este necesar pentru că va prelua circulația drumului care va intra în expropriere”, a precizat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.