Noul acționar de la Universitatea Craiova este o femeie! 

O femeie este noul acționar de la Universitatea Craiova iar anunțul vine la mai bine de jumătate de an după ce Mihai Rotaru spunea că se va retrage de la clubul din Bănie. Aceasta are 95% din împreună cu Mihai Rotaru.

Mihai Rotaru a devenit acționar majoritar al Universității Craiova, în luna iulie a acestui an, deținând un pachet de 95%, anunță ProSport care a publicat acționariatul echipei: „Acestea sunt distribuite astfel: 10% sunt trecute pe numele său, iar restul de 85% dintre acțiuni au fost preluate de cinci firme pe care omul de afaceri le controlează, împreună cu soția sa, Irina – Alexandrina.

Un alt partener, Adrian Andrici, a rămas cu 5%, în timp ce Laviniu Beze a părăsit acționariatul echipei. Aceste schimbări au fost publicate și în Monitorul Oficial, zilele trecute. .... La finalul primei luni de vară a acestui an, în acționariatul clubului din Oltenia au avut loc modificări semnificative.  Andrici a cesionat 70% din acțiunile sale către firme deținute de Mihai Rotaru: Delta Energy Solutions SRL (5%), Oltenia Energy Solutions SRL (35%), Rural Dobrogea SRL (10%), Xalandine Energy SRL (10%), Xalandine Sport Management SRL (10%).

De asemenea, celălalt personaj care făcea parte din acționariatul Universității Craiova, Laviniu Beze, a cesionat și el cele cinci procente din acțiuni pe care le deținea, tot către o societate patronată de acționarul majoritar al echipei, Mihai Rotaru, numită Delta Energy Solutions SRL. În acest fel, Beze a ieșit definitiv din viața clubului din Bănie. Astfel, în acest moment, afaceristul oltean deține pachetul majoritar de acțiuni de la formația olteană, alături de soția sa”.

În urmă cu mai mult timp, în iarna anului 2022, Mihai Rotaru făcea un anunț, cu privire la viitorul său în cadrul clubului: „Din vară nu voi mai continua, dar trebuie spus că s-a prelungit contractul de asociere cu Primăria și Clubul Sportiv până în 2032. Rămâne de văzut cine va investi”. 

Între timp, strategia celui devenit ulterior acționar majoritar, s-a modificat.

Vizualizări: 3,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: