Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Noi ameninţări cu proteste la CE Oltenia

Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia ameninţă cu proteste după anunţul ministrului Energiei care se declara pesimist în privinţa viitorului energiei pe cărbune. „Până în 2040, cărbunele nu va mai exista”, a fost declaraţia care a pus pe jar minerii din Gorj.

Liderii de sindicat susţin că astfel de afirmaţii nu stârnesc decât incertitudine la nivelul companiei, iar salariaţii sunt debusolaţi şi după anunţul că producătorul de energie trece în Fondul Suveran de Investiţii. „Totuşi sunt lucruri destul de dubioase. Din ce m-am informat, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, dar nu pot să spun un procent de 100%, Transgaz, companii de top, au fost scoase pe ultima sută de metri, intrând pe ultima sută de metri companii cu probleme financiare extraordinar de mari şi plus faptul că statul nu mai e acţionar majoritar. E un lucru care ne îngrijorează, creează foarte multe semne de întrebare în rândul salariaţilor, fiecare e debusolat, mai ales că e o chestie venită peste noapte. Considerăm că era normal ca acest lucru să se fi discutat într-o dezbatere publică. Dacă coroborăm cu acea declaraţie făcută de domnul ministru Anton Anton, după o noapte nedormită, consider eu, aruncată din pod, că până în 2040 cărbunele nu va exista, aceste lucruri ne nelămuresc şi, în perioada următoare, vom avea o corespondenţă pentru a le lămuri”, a comentat Gabriel Căldăruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Mai mult, salariaţii ameninţă cu mişcări de protest, dacă nu vor fi lămuriţi. „Dacă răspunsurile nu vor rezolva problemele, suntem dispuşi să apelăm la orice formă de protest pentru a rezolva această situaţie”, a adăugat sindicalistul.
Alţi colegi de-ai săi nu par la fel de îngrijoraţi. „Mineritul sau nuclearul pot dispărea şi-n trei ani, dacă se descoperă alte forme de energie. Nu este exclusă nici varianta de a exista aceeaşi configuraţie a Sistemului Energetic Naţional şi în 2040”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: