Niculina Stoican a părăsit Ansamblul ”Maria Tănase” Craiova. Motivele!

Niculina Stoican a ales să renunțe la poziția de manager al Ansamblului Maria Tănase, decizia ei fiind motivată de hotărârea Primăriei Municipiului Craiova de a desființa ansamblul respectiv. Ca urmare a acestei decizii municipale, 30% dintre artiști vor pierde locurile de muncă, iar Niculina Stoican, în calitate de manager, a optat pentru demisie.

Desființarea ansamblului s-a concretizat în conformitate cu Legea 296/2023 privind sustenabilitatea bugetară. Procedurile legale pentru încheierea contractelor individuale de muncă ale angajaților care nu sunt preluați în cadrul posturilor aprobate conform organigramei și statului de funcții vor fi gestionate de conducătorii instituțiilor de cultură reorganizate. Aceste proceduri trebuie finalizate până la data de 31.03.2024, în conformitate cu prevederile legale.

Niculina Stoican a deținut funcția de manager al Ansamblului Maria Tănase timp de câțiva ani. Având în vedere că instituția nu va mai exista ca entitate independentă, artista a considerat că demisia reprezintă cea mai potrivită decizie: "M-am eliberat de o povară și vreau liniște. Eu am făcut tot ce am putut", a declarat Niculina Stoican.

Vizualizări: 5,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: