Nemulţumiri legate de împărţirea claselor de salarizare

Urmează zile de foc în Complexul Energetic Oltenia, pentru că listele cu angajaţii care vor primi clase de salarizare în acest an trebuie finalizate până pe 10 februarie. Decizia ţine de şefii de cariere şi termocentrale, în baza unor protocoale cu liderii sindicali, pentru stabilirea criteriilor de acordare. Preşedintele Directoratului, Sorin Boza, este de părere că noua responsabilitate i-a pus puţin în dificultate.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a spus că „se dau clase pe ochi frumoşi, s-au făcut deja listele, iar discrepanţele vor fi în continuare”. Liderul din zona Rovinari, Gabriel Bălăceanu, nu este de acord cu faptul că listele ar fi deja făcute şi spune că „rămâne la latitudinea fiecărei comisii să stabilească şi să justifice criteriile”.

La rândul lui, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, a afirmat că: „Nu va face nimeni tabele, totul se va stabili în comisie. Unii ar trebui să distribuie 27 de lei”.

 Orice ban în plus va fi luat de la alte capitole

Cei din administraţia Complexului Energetic Oltenia spun că a fost dorinţa liderilor sindicali ca decizia să fie la bază. Aceştia admit că vor fi şi nemulţumiri. „Toţi salariaţii CEO se aşteaptă la o mărire. Trebuie ştiut că nu toţi salariaţii vor lua o mărire egală. Vor fi echilibrări. Vor fi oameni nemulţumiţi. Cred că aceste criterii se fac şi cu dezbatere în rândul salariaţilor”, a spus Ion Ruşeţ, consilier al directorului general, într-o emisiune la Tele 3.

Şi preşedintele Directoratului CEO, Sorin Boza, a confirmat că liste vor fi făcute în teritoriu: „Cred că i-a pus puţin în dificultate. Aştept până pe 10 februarie listele, cui vom da va fi 100% decizia şefului de carieră, a şefului de sector, cu consultarea partenerului social”.

Acesta a spus că, în afară de cele 24 de milioane de lei pentru acordarea de clase, au mai fost identificate 20 de milioane al căror mod de distribuire va fi decis la negocierea noului CCM. „Nu putem vorbi de creştere de productivitate fizică, ci valorică, de 4,7%. Dacă ne permitem să facem nişte eforturi fantastice să mărim salariile până aproape de 10%, este un lucru pe care ni-l asumăm. Găsim soluţii interne, am găsit cele 20 de milioane, vom găsi metodele de a le împărţi la oameni”, a spus Boza la Tele 3.

Cu privire la solicitarea sindicatelor de a găsi surse pentru majorarea fondului de salarii cu încă 10 milioane, Boza a spus că se încearcă găsirea unor soluţii. „Orice ban se va găsi de acum încolo se va găsi renunţând la altceva. Putem renunţa la lucrările de mentenanţă”, este avertismentul lui Boza.

Vizualizări: 3,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: