Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Muzeu de artă contemporană în cel mai sărac cartier din Târgu Jiu

Consiliul Local Târgu Jiu a avut ieri pe ordinea de zi un proiect controversat. Acesta se referea la înfiinţarea unui muzeu de artă contemporană într-o centrală dezafectată de pe strada Minerilor, un cartier sărac, cu blocuri de locuinţe confort II şi III. Ziarul Gorjnews a semnalat anomalia cu câteva ore înainte de şedinţă, iar primarul a retras proiectul. Cârciumaru a recunoscut că „a semnat ca primarul”, crezând că Centrul „Brâncuşi” a solicitat spaţiu de depozitare, nu pentru un muzeu.

Prin referatul ataşat proiectului de hotărâre, semnat de către directorul de la primărie Constantin Fârţă şi şeful Serviciului Patrimoniu, Costinel Grindeanu, este menţionată solicitarea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, prin care conducerea centrului cerea atribuirea clădirii în care a funcţionat centrala termică din strada Minerilor pentru amenajarea unui muzeu al artei contemporane. Cei doi şefi de la primărie au propus astfel transmiterea imobilului în administrarea centrului pentru o perioadă de 10 ani. Când şi-a dat seama că propunerea este una cât se poate de penibilă, primarul Florin Cârciumaru a scos proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, spunând că a fost o neînţelegere şi că discuţiile au fost să folosească respectivul imobil ca depozit. „Cred că a fost o neînţelegere. Cu mine, domnul Strâmbulescu a avut o discuţie acum câteva luni ca din vechile centrale termice să încercăm să punem la dispoziţie o centrală dintr-un cartier pentru ca pe viitor Centrul „Brâncuşi” să aibă unde să depoziteze anumite materiale pe care nu le mai foloseşte, materiale vechi, şi având la dispoziţie câteva centrale, am hotărât să punem la dispoziţia centrului pe cea din Minerilor, dar nicidecum ca să amenajăm acolo un muzeu de artă. Cred că a fost o greşeală din partea celor care au făcut materialul, cei din Consiliul Local n-au fost atenţi şi bine că s-a sesizat problema la timp. Şi aşa nu aveam noi bani la buget să alocăm pentru a amenaja un muzeu de artă. Ca să ajungem la asta aveam nevoie de un proiect, deci problema se observa imediat când ajungeam la proiect”, a spus Cârciumaru.

Primarul  a mai spus  că „s-a luptat” să convingă Consiliului Judeţean şi  Ministerul Culturii să aprobe ca în actualul Muzeu de Artă să fie amenajat în viitor Muzeul „Constantin Brâncuşi”.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: