Modalităţi de purificare a aerului din locuință
Aerul din casa ta devine îmbâcsit, mai ales dacă ții toate geamurile închise. Pentru purificarea aerului din locuință va trebui să adopți anumite obiceiuri care să susțină bunăstarea întregii familii.
Mulți trec acest lucru cu vederea, dar în mediile interioare există particule poluante și alergeni de tot felul, care se acumulează lent. Aceștia duc treptat la dezvoltarea astmului, a alergiilor și a altor boli.
Este ușor să reduci multe dintre aceste riscuri prin adoptarea unor măsuri simple pentru îmbunătățirea calității aerului din interior.
Rutina ta obișnuită de curățenie nu este suficientă pentru a purifica aerul din locuință. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să reîmprospătezi aerul din locuință.
1. Evită să folosești odorizante de cameră sau lumânări
Lumânările parfumate convenționale și odorizantele de cameră conțin diverse substanțe chimice care pot declanșa alergii, în special la persoanele cu un sistem imunitar slab. Da, unele miros frumos, dar îmbâcsesc aerul din locuință.
2. Curăță filtrele aparatelor de aer condiționat
Deși majoritatea oamenilor le ignoră sau pur și simplu sunt depășiți de situație, filtrele de aer condiționat și ale sistemelor de încălzire acumulează mult praf și particule poluante. Acestea pot fi, în timp, dăunătoare sănătății respiratorii.
3. Aspiră tot ce poți pentru purificarea aerului din locuință
Aspirarea este cea mai eficientă metodă de a elimina particulele de praf de pe mobilier și alte suprafețe. Când vine vorba de curățenie, aspiratorul este cel mai bun aliat pentru purificarea aerului din locuință. Acest dispozitiv poate elimina cu ușurință toate tipurile de particule, cum ar fi praful, țesutul mort și părul de animale ce se pot acumula în fiecare colț al casei.
4. Spală mai des așternuturile și jucăriile de pluș
Lenjeriile de pat, cuverturile, prosoapele și jucăriile de pluș sunt gazde excelente pentru praful și acarienii care pot agrava afecțiunile respiratorii și provoca probleme ale pielii. Pe lângă spălarea regulată a acestor obiecte, din când în când, adaugă un detergent cu rol dezinfectant în sertarul mașinii de spălat.
5. Deschide zilnic toate ușile și geamurile timp de câteva ore
Deschide zilnic toate geamurile casei pentru a asigura ventilarea spațiului de locuit. Vei scăpa astfel de aerul îmbâcsit și vei reîmprospăta atmosfera din casă.