Minor în arestul poliției. A furat o mașină și a bătut proprietarul!

Un tânăr în vârstă de 16 ani, din comuna gorjeană Baia de Fier, a ajuns aseară în arestul poliției. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis, distrugere și lovire sau alte violențe.

În fapt, la data de 9 septembrie 2024, un bărbat din localitatea Baia de Fier și-ar fi parcat autoturismul personal în fața locuinței, lăsându-l neîncuiat și cu cheile în contact, iar, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că tânărul de 16 ani ar fi profitat de faptul că mașina se afla nesupravegheată, a luat-o și a condus-o pe drumurile publice.

În timp ce tânărul conducea autoturismul în localitatea Baia de Fier, s-a întâlnit cu un prieten pe care l-ar fi invitat la o plimbare, acesta urcându-se în mașină și pornind la drum cu amicul său, care, în încercarea de a efectua o manevră de întoarcere, a produs o avarie în partea dreapta-spate a autoturismului.

Ulterior, băiatul de 16 ani, alături de amicul său s-au deplasat cu autoturismul pe DN-67 Alimpești, la o benzinărie, de unde au făcut cumpărături și apoi s-ar fi întors spre Baia de Fier  au lăsat vehiculul în locul de unde fusese furat.

În ziua următoare, la data de 10 septembrie 2024, proprietarul autoturismului a observat faptul că mașina suferise o avarie și că nu se află în același loc unde fusese parcată inițial, fapt pentru care, la data de 14 septembrie, acesta s-a prezentat la locuința tânărului de 16 ani, pentru a-l întreba dacă el s-a folosit de vehiculul său, moment în care acesta din urmă l-ar fi lovit pe bărbat cu pumnul în zona feței.

Bărbatul a căzut la pământ, unde tânărul a continuat să îi aplice mai multe lovituri, acest act fiind oprit de o femeie ce se afla în zonă.

De asemenea, în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2024, același tânăr de 16 ani, ar fi sustras un alt autoturism ce se afla parcat în localitatea Baia de Fier, lăsat nesupravegheat și cu cheile în contact, conducându-l pe DJ-675 C și abandonându-l ulterior în Cătunul Rudărie, fiind avariat în partea din spate și lipsindu-i plăcuța cu numărul de înmatriculare.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, distrugere și lovire sau alte violențe.

În lunile decembrie 2023 și iulie 2024, față de tânărul în cauză, polițiștii gorjeni au pus în aplicare trei mandate de reținere pentru 24 de ore și un mandat de arestare pentru 20 de zile, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: