Ministrul Sportului nu vrea cluburi departamentale în Liga 1

Steaua a pierdut un ”aliat” în ceea ce privește schimbarea Legii Sportului și participarea în Liga 1 fără a fi nevoită să treacă de partea privată. Chiar Eduard Novak, ministrul Sportului, este cel care și-a schimbat perspectiva asupra legii.

Eduard Novak are altă viziune acum, dar asta nu e o noutate în contextul politic românesc. Ministrul Sportului și-a modificat total modul în care vede lucrurile, probabil după ce s-a documentat cu privire la ceea ce înseamnă susținerea unui club de fotbal profesionist din bani publici, prin departamente.

În urmă cu aproape un an, Novak susținea că este de acord cu ideile propuse în privința noilor prevederi ale Legii Sportului și că acele decizii pe care ministerul condus de el trebuie să le ia, le va vota favorabil, pro legii în cauză.

În 2023, probabil după o analiză amănunțită și vorbind în cunoștință de cauză, Eduard Novak nu mai vede cu ochi buni ceea ce se poate întâmpla din această vară, ca acele echipe profesioniste să poată fi finanțate de departamentele statului, cum este MApN-ul în cazul Stelei.

”Eu am spus că trebuie să ne uităm la ce avem în Europa, cum funcţionează sportul şi fotbalul în special în Europa. Sigur că valoarea şi rezultatele trebuie să primeze.

Dar Steaua Bucureşti trebuie să fie o echipă de fotbal independentă, care să aibă calitatea de a atrage sponsori şi de a fi o echipă profesionistă, nu să fie o echipă care aparţine direct de Ministerul Apărării. Pentru că Steaua ar fi singura echipă de fotbal din Europa care aparţine de un minister, ceea ce nu este tocmai în regulă.

Ar fi ceva unic în Europa ca o echipă profesionistă să aparţină de un minister. În ceea ce priveşte incidentele de pe stadioane, ştiţi cum e, stadioane noi s-au construit, dar mentalitatea a rămas cea veche”, a spus Eduard Novak, conform sport.ro.

Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: