Ministrul Energiei, optimist în privința planului de restructurare. Managerul CE Oltenia, mai rezervat

Chiar dacă ministrul Energiei a dat asigurări că planul de restructurare trasat pentru Complexul Energetic Oltenia va fi aprobat în cel mult o lună, managerul companiei din Gorj nu este la fel de optimist. A declarat că speră ca acesta să fie aprobat de Comisia Europeană până la sfârșitul lunii septembrie. Oficialii europeni încă pun întrebări statului român și companiei energetice despre cum vor implementa acest program de restructurare.

„Sper că, în maxim o lună de zile, să avem finalizat şi aprobat acest program de restructurare care să permită CEO să ajungă dintr-un producător unic pe bază de cărbune, într-un producător care să utilizeze cât mai puţin cărbune, în mix cu gazul natural şi energia verde”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

La o zi distanță, managerul companiei energetice a declarat că speră ca planul să fie aprobat până în toamnă. „A fost demarată acea investigație. Suntem în dialog continuu cu cei de la Comisia Europeană. Necesitatea noastră este ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să avem aprobat planul de restructurare”, a spus Burlan, la Accent TV.

De luni întregi, oficialii companiei așteaptă să fie aprobat planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia. Cei de la Comisia Europeană cer însă clarificări pe bandă rulantă ca să se asigure că planul poate fi dus la bun sfârșit și, până acum, nu l-au avizat. 

Vizualizări: 1,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: