Merg la instanță să oblige mineritul la ecologizarea terenurilor

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat de instanța de judecată să redea în circuitul agricol mai multe terenuri afectate de carierele miniere. Proprietarii care au pierdut timp și bani prin sălile de judecată au obținut sentințe definitive, compania fiind nevoită să efectueze lucrări de ecologizare.

Este și cazul unui proprietar din comuna Cătunele, pentru care CE Oltenia caută acum o firmă specializată pentru reamenajarea suprafeței de teren. Este vorba de o bucată de pământ de 8.471,50 metri pătrați, aflată în comuna Cătunele, sat Lupoaia.

Proprietarul a dat compania energetică în judecată încă de acum 6 ani.

Potrivit portalului de achiziții publice, CE Oltenia organizează o procedură simplificată pentru achiziția de servicii în vederea „realizării proiectului tehnic și amenajării suprafeţei de 8.471,50 mp, aflată în proprietatea reclamantului Vintilescu Victorian, impusă de decizia nr. 1677/2016 din dosarul nr. 1492/263/2015, prin execuția lucrărilor de ecologizare, în vederea redării în circuitul agricol”.

Valoarea estimată a achiziției este de 44.000 de lei, fără TVA. Firmele interesate au termen până pe 13 septembrie să depună oferte. Lucrările nu vor dura mai mult de două luni.

În Gorj sunt peste 16 mii de hectare de teren afectate de minerit. CE Oltenia vrea să scape de terenurile distruse și să le cedeze primăriilor, cu titlu gratuit, pentru a atrage fonduri europene pentru ecologizare. Primarii nici nu vor să audă de așa ceva, cerând ca terenurile să fie predate așa cum au fost preluate.

Vizualizări: 2,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: