MedservMin acordă îngrijiri medicale la domiciliu non-stop
Medserv Min, societate înfiinţată după externalizarea activităţii medicale din minerit, a găsit o nouă metodă pentru a deveni rentabilă. În cadrul Medserv Min funcţionează primul cabinet de îngrijiri medicale la domiciliu. Unitatea se află în relaţii contractuale cu Casa Asigurărilor de Sănătate, iar serviciile se acordă gratuit persoanelor asigurate. Pe lângă tratamente medicale, vârstnicii pot beneficia la domiciliu şi de masaje efectuate de un kinetoterapeut.
Persoanele asigurate care solicită îngrijiri medicale la domiciliu nu vor plăti decât o taxă de deplasare pentru transportul cadrelor medicale. „Persoanele care au nevoie de asistenţă medicală la domiciliu trebuie să ştie că serviciile noastre funcţionează non stop. Unitatea se află în relaţii contractuale cu CAS, iar costurile intervenţiei sunt decontate de CAS. Fiecare deplasare este taxată cu 5 lei pe raza municipiului Târgu Jiu, iar în afara localităţii cu 1,5 lei/ km. Noi venim în sprijinul celor cu probleme de sănătate, parţial sau complet imobilizaţi la pat, care au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate în urma externării din spital, la indicaţia medicului de specialitate din ambulatoriu sau a medicului de familie”, a declarat Olimpiada Moţa, specialist în domeniul calităţii din cadrul compartimentului de management al Medserv Min.
Un asigurat are dreptul la 90 zile de îngrijiri medicale la domiciliu în ultimele 11 luni, în mai multe etape de îngrijire. „Pachetul de servicii este unul foarte diversificat: luăm glicemia şi temperatura; administrăm tratament medical inclusiv intravenos, efectuăm sondaj vezical, alimentări artificiale, îngrijirea plăgilor de toate felurile, punem perfuzii etc. De asemenea, avem un kinetoterapeut care efectuează masaje la domiciliu. Persoanele neasigurate pot beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu contra cost, preţuri fiind foarte mici, sub 10 lei/serviciu. Pentru serviciile medicale contracost este necesară doar recomandarea medicală”, a mai precizat Olimpiada Moţa. În cazul bolnavului asigurat, acesta trebuie să primească o recomandare medicală tip care să conţină serviciile medicale, periodicitatea, ritmicitatea şi un plan de îngrijire adaptat la fiecare pacient, de la: medicul specialist, la externarea din spital; medicul de specialitate din ambulatoriu (policlinică) sau de la medicul de familie.
DOCUMENTE
Pentru a beneficia de îngrijiri medicale gratuite, pacientul trebuie să depună la Casa de Asigurări un dosar care cuprinde următoarele documente: cerere; dovada calităţii de asigurat (adeverinţă de salariat, talon de pensie etc.); act de identitate; împuternicire reprezentant legal şi act de identitate şi recomandarea medicală.