Medinţu: CE Oltenia scoate la vânzare sediul FNME
Complexul Energetic Oltenia nu mai este dispus să plătească impozit şi întreţinere pe tot felul de spaţii pe care le folosesc alţii. Directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, a anunţat că se face o inventariere a spaţiilor, care vor fi înstrăinate. Medinţu a făcut referire şi la sediul central în care funcţionează Federaţia Naţională Mine Energie, declaraţiile fiind făcute la RTV Gorj.
Reporter: Aţi spus că nu veţi mai achita cheltuielile de întreţinere la spaţiile sindicatelor. Ce s-a întâmplat?
Aurel Medinţu: Le achităm în continuare. Dar, noi am făcut o inventariere a tuturor sediilor pe care le are Complexul Energetic Oltenia. Sunt foarte multe locaţii pentru care noi plătim foarte multe impozite, cheltuieli de întreţinere. Am început o acţiune amplă de identificare a tuturor acestor sedii şi de găsire a posibilităţilor de a le înstrăina, de a scăpa de ele. O parte din aceste active au fost şi rezolvate cu nişte primării din Vâlcea. Le dăm în chirie, le dăm cu titlu gratuit, le vindem, de la caz la caz.
Rep.: În Târgu Jiu la ce spaţii faceţi referire?
A.M.: În oraş este vorba de unde are sediul FNME. Am văzut sumele de vânzare atunci când s-a făcut analiza, dar nu le ştiu pe dinafară. Nu vorbim numai de clădirile unde sunt sindicatele, sunt clădiri peste tot. Sunt apartamente prin Motru, apartamente de protocol. Acum se încheagă un material de către Sucursala Divizia Minieră şi în cel mult o săptămână va ajunge la director.
Rep.: Cum vedeţi anunţul lui Marin Condescu, de a nu mai candida la şefia FNME?
A.M.: Probabil că dânsul şi-a făcut o evaluare a situaţiei existente şi, dacă a luat hotărârea asta… Eu am fost director prima dată în 1979 şi de-a lungul vieţii mi-am dat seama că statul pe o funcţie mai mult de 6-7 ani nu e benefică. Dânsul a depăşit pragul acesta, 23 de ani e foarte mult, apare plafonarea, blazarea, apar alte treburi, stând prea mult într-un loc nu e bine.
Rep.: Există riscul pentru domnul Condescu să nu mai fie nici în Consiliul de Administraţie de la Pandurii?
A.M.: Ştiţi cum se spune, ce trebuie să se întâmple oricum se va întâmpla. Cine dă banul, trebuie să facă echipa. Dacă până acum a fost altfel, nu înseamnă că lucrurile nu se vor schimba.
Rep.: Şi dacă acţionarii de la Pandurii nu sunt de acord?
A.M.: E foarte simplu, domnul Răuţ, reprezentantul nostru în AGA, a spus că noi suntem de acord cu un sistemul ăsta, dar cu schimbarea nivelului contribuţiei. Se va ajunge exact acolo, ori să asculte opinia celui care asigură peste 66% din finanţarea clubului, ori se votează ca până acum, dar fiecare să cotizeze în mod egal. Ca să nu pierdem calitatea de membri al clubului, chiar ieri am aprobat să virăm 10.000 de lei.