Marius Croitoru, în pericol pe banca FCU Craiova

După 6 etape pe banca FCU Craiova  Marius Croitoru a strâns doar 7 puncte, la fel ca Adrian Mutu în startul sezonului trecut. FCU Craiova e pe locul 11, iar primul obiectiv interimar îi dă fiori: locurile 1-8 după 10 etape.

După înfrângerea surprinzătoare suferită la Târgu Jiu, 0-1 cu Petrolul, formația din Bănie a ajuns să aibă după 6 etape același bilanț pe care l-a realizat și cu Adrian Mutu în primele 6 jocuri din sezonul precedent: 7 puncte, două victorii, un egal și trei înfrângeri.

Impactul lui Croitoru este în acest moment de 1,17 puncte per meci, sub media reușită în sezoanele regulate în care a dus-o pe FC Botoșani în play-off: 1,4 în 2020/2021, respectiv 1,5 în 2019/2020, se arată într-o analiză a gsp.ro.

Precum Croitoru, Mutu a fost adus cu mult entuziasm la Craiova și a avut același obiectiv, locurile 1-6. Patronul l-a demis însă pe „Il Fenomeno” după doar 11 etape, nemulțumit că echipa se afla pe locul 13, cu 9 puncte, și se îndepărtase de play-off. Același pericol îl pândește și pe Croitoru acum. FCU se află pe locul 11, iar următoarele patru meciuri sunt esențiale: UTA (d), Sepsi (a), U Cluj (d) și Rapid (a).

Primul obiectiv interimar stabilit de Mititelu lui Croitoru este ca echipa să fie clasată în primele 8 locuri după 10 etape. Acum este în afara lui, pe 11. O altă clauză vizează clasarea pe poziție de play-off la finalul turului.

În sezonul 2021-2022, trupa din Bănie a fost pregătită de 4 tehnicieni: Mutu, Stoican, Trică și Napoli.

Vizualizări: 1,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: