Manu Tomescu: Legea 197 este colacul nostru de salvare. Noi demersuri făcute de sindicaliști!

Angajații din Complexul Energetic Oltenia nu se dau bătuți! Alături de liderii de sindicat, aceștia continuă să lupte „pe toate fronturile” pentru ca drepturile să le fie recunoscute. Începând de joi, 15 iunie vor fi reluate proteste în Piața Prefecturii din Târgu Jiu și acesta nu este singurul demers făcut de sindicaliști în lupta lor pentru aplicarea în totalitate a prevederilor din Legea numărul 197/ 2021.

Legea numărul 197/2021, legea care prevede reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani reprezintă „colacul de salvare” pentru angajații CE Oltenia. Acesta este și motivul pentru care sindicaliștii continuă să lupte cu înverșunare pentru aplicarea prevederilor legale din legea cu pricina.

Așa cum am promis, Sindicatul Energia Rovinari va duce până la capăt și pe toate fronturile, lupta pentru aplicarea în totalitate a prevederilor legii nr.197/2021!

După cum vă amintiți cu toții, noi (Sindicatul Energia Rovinari) am declarat încă de luna trecută că după termenul de 45 de zile, începând cu data de 2 mai 2023, atunci când a fost publicată în Monitorul Oficial, DECIZIA I.C.C.J, dacă CNPP nu va începe să emită primele decizii de pensionare pe legea nr.197, noi vom relua protestele din Piața Prefecturii din Tg-Jiu.

Știm că protestele noastre deranjează foarte tare SISTEMUL, sistem politic care le rândul lui își asmute toate trompetele împotriva noastră, dar suntem obișnuiți cu astfel de atacuri mizerabile care nu ne intimidează absolut deloc și vă promitem că noi vom duce această luptă până la capăt, alături de toți cei care ne sunt alături și ne susțin!

Stimați colegi, noi vă tot spunem de ani buni că legea nr.197/2021 este colacul nostru de salvare, dat fiind faptul că Guvernul României ne-a pus activitatea pe UN PROGRAM DE ÎNCHIDERE, dar în paralel nu există nici un program de protecție socială!

Așa că joi, 15 iunie 2023 între orele 16:00 și 18:00 vă așteptăm să veniți cu toții alături de noi, și împreună să le cerem guvernanților să respecte Constituția României și să aplice în totalitate prevederile legii nr.197/2021”, a transmis sindicalistul Manu Tomescu.

Totodată, mai multe federații din minerit și energie au cerut sprijinul parlamentarilor de Gorj, în mod oficial.

„Avand in vedere OUG 27/2023 care prin art. V impune mentinerea cheltuielilor de natura salariala ale CE Oltenia la nivelul anului anterior, in conditiile cresterii salariului minim pe economie cu 20% si a inregistrarii la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a actului aditional la CCM prin care s-a stabilit nivelul salarizarii personalului in conformitate cu prevederile Legii bugetului de stat pentru anul 2023 si care are consecinte grave asupra functionarii termocentralelor si carierelor din cadrul CE Oltenia, respectiv:

-Afectarea substantiala a drepturilor salariale stabilite prin contractele de munca;

-Concedierea a peste 3000 de salariati in acest an, cea mai mare parte la inceputul lunii iulie;

-Nerealizarea productiei de carbune, energie electrica si implicit a veniturilor necesare pentru acest an.

Va solicitam sprijinirea salariatilor societatii si a familiilor acestora, ingrijorate de pierderea locurilor de munca si a veniturilor necesare traiului zilnic si a comunitatilor locale prin sustinerea amendamentului la PL-x nr. 374/2023-proiect de lege privind aprobarea OUG 27/2023 care urmeaza a fi dezbatut de catre CAMERA DEPUTATILOR in zilele urmatoare, in vederea eliminarii conditionarilor privind cheltuielile salariale de la art. V.

Situatia sociala si economica a judetului Gorj conditionata in mare masura de stabilitatea Complexului Energetic Oltenia si de mentinerea locurilor de munca este dependenta de aprobarea de catre Camera Deputatilor a acestui amendament.

Tinand cont de starea de tensiune si ingrijorare a angajatilor si pentru evitarea unui conflict social major care se poate manifesta in orice moment va rugam sa urgentati solutionarea acestei situatii”, se arată într-un document semnat de sindicaliștii Dumitru Pîrvulescu și Gabriel Căldărușe.

Galerie foto


Vizualizări: 2,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: