Manu Tomescu: Cred că ne băgăm singuri în faliment

Sindicalistul Manu Tomescu a criticat dur activitatea ministrului Energiei, Virgil Popescu. "Cărbunele încă este aur, dar își bat joc de această resursă", a declarat Manu Tomescu, într-o intervenție la postul de televiziune B1 TV. 

 

Liderul de sindicat a vorbit despre ultimele controale care se fac în companie: „Eu, ca sindicalist, țin foarte mult la locurile noastre de muncă și la viața colegilor mei. În primul rând, nu putem noi să forțăm sub nicio formă instituțiile statului să își facă treaba, pentru că eu vă spun clar, instituțiile statului, știți foarte bine, sunt politizate, sunt frați de cruce cu ITM, cu tot, tot, tot, chiar cu șefii noștri din companie, sunt în aceleași partide, deci este o întreagă încrengătură”.

Întrebat dacă mai e de bază cărbunele deși compania din Gorj mai produce circa o mie de mw/h, Manu Tomescu a dat vina tot pe guvernanți: „În direcția în care ne îndreptăm acum și la cum gestionează domnul ministru al Energiei această activitate, acest pilon de bază al Sistemului Energetic Național și, eu aș spune, cărbunele e un pilon de bază al sistemului energetic din întreaga Europă acum, la cum gestionează domnul ministru al Energiei, cred că ne face de ne bagăm singuri în faliment, pentru că uitați-vă în ce situație ne-a adus. E păcat, e păcat pentru că, vă spun, cărbunele încă este aurul României din punct de vedere energetic și e păcat că își bat joc de această resursă. O mare problemă o are statul român pentru că își bate joc de această resursă a țării, prin cei care conduc Ministerul Energiei, de sus până jos, chiar și premierul României. Își bat joc de această resursă de cărbune, dar dacă totuși României nu îi pasă și și-a bătut joc de această resursă, măcar să nu își bată joc de oameni, pentru că, v-am mai spus, există la noi problema socială, indiferent de ce ar face și cum ar gestiona, chiar și pe scenariul optimist pe care îl prezintă ministrul Energiei și prim-ministrul, cu noi capacități, cu aceste noi capacități oricum se vor pierde zeci de mii de locuri de muncă din Oltenia, din Gorj”, a mai adăugat Manu Tomescu.

Vizualizări: 1,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: