Mâncare de 10 lei pentru medicii din carantină
Un sindicalist din sistemul medical din Gorj trage un semnal de alarmă! Toate cadrele medicale aflate în carantină primesc mâncare de câte 10 lei pe zi. Asta în timp ce persoanele aflate în centre de carantină au alocată o normă de hrană de șapte ori mai mare. Sindicalistul Ion Măruță a declarat la un post local de radio că această cotă de hrană trebuie să fie la fel de mare și în cazul medicilor aflați în carantină ori obligați să stea în spitale în aceste zile.
Ion Măruță, sindicalist la spitalul din Dobrița, a explicat că o persoană aflată într-un centru de carantină primește mâncare în valoare de 70 de lei în fiecare zi. În tot acest timp, cadrele medicale aflate în carantină mănâncă la fel ca bolnavii din spitale, de doar 10 lei pe zi. „Problema mea se referă la faptul că aceste cadre medicale, și suntem norocoși că nu avem astfel de cazuri, care sunt carantinate sau obligate să rămână în spitale se hrănesc cu aceeași mâncare cu care se hrănesc bolnavii, undeva în jur de 10 lei de persoană, iar carantinații din centrele de carantină au o normă de hrană alocată de 70 de lei. Solicit public tuturor forurilor decizionale să reglementeze în această situație în sensul de a aloca și pentru cadrele medicale carantinate sau oprite sub orice formă în spital același nivel de hrană pe care îl primesc și carantinații care au dorit să vină în țară și să intre în carantină. Ar fi un minim respect ca toate cadrele medicală să primească și dezinfectanți, pijamale, papuci, așa cum primesc cei din carantină”, a explicat Ion Măruță președintele Sindicatului „Sănătatea” din cadrul spitalului de la Dobrița.
În acest moment, în județul Gorj, sunt izolate cadre medicale. Este vorba de un paramedic SMURD, două asistente și o infirmieră de la ATI, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Niciunul dintre aceștia nu va fi testat decât dacă va avea simptome specifice coronavirusului. „Sunt câteva persoane în izolare, dar nu sunt încă confirmate. Sperăm să rămână așa cum e Gorjul, să nu avem cazuri de îmbolnăviri. Nici măcar nu se comunică suficient de mult. Testele se fac cu întârziere. Consider ca oportună și urgentă testarea întregului personal medical din spitale”, a mai declarat Măruță, la Radio Infinit.