Liderii FNME îndeamnă la boicotarea alegerilor SMER. Vezi motivul!

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) îndeamnă salariaţii din bazinul Rovinari să nu voteze la alegerile ce au loc astăzi la Sindicatul Mine Energie Rovinari. Ei spun că Gabriel Bălăceanu, candidat la departamentul Rovinari, şi Gabriel Căldăruşe, liderul SME Rovinari, au fost martorii directorului Laurenţiu Ciurel într-un proces din 2007-2008, împotriva salariaţilor. Gabriel Căldăruşe nu a putut fi contactat telefonic, dar Gabriel Bălăceanu a declarat că nu a fost martor în acel proces. „Voi lua declaraţiile şi dosar şi o să vi le pun la dispoziţie”, a spus Mitrescu de la FNME.

Liderii FNME au postat pe pagina de socializare un document din care rezultă că liderii sindicali Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu au fost martorii administraţiei într-un proces prin care 3500 de salariaţi din bazinul Rovinari îşi cereau drepturile. Procesul era intentat de liderii Constantin Mitrescu şi Marin Golea, iar ei arată că Bălăceanu şi Căldăruşe au încercat să pună piedici, director fiind şi atunci Laurenţiu Ciurel. Gabriel Călădruşe, liderul Sindicatului Mine Energie Rovinari, nu a putut fi contactat pentru a comenta acest document.

Bălăceanu spune că nu a fost martor

Documentul apare înainte de a doua rundă de alegeri la SMER, lupta dură dându-se între Gabriel Bălăceanu şi Nicolae Pavel. Gabriel Bălăceanu crede că liderii FNME speră ca prin acest document să îi mai taie din şansele de a câştiga alegerile la Rovinari. Bălăceanu a declarat că nu a fost martor în acest proces şi spune că după alegeri va face şi el o serie de dezvăluiri despre liderii de la FNME. „Ce document? De ce nu l-au dat până acum? Cum a apărut acest document înainte cu o zi de alegeri? Le este teamă de mine! Nu cumva o fi un joc la mijloc? Vor doar să nu câştig alegerile, acesta este scopul. Nu ştiam că sunt aşa de important. Mizerabilii! Nesimţiţii! Ca să fii martor într-un proces înseamnă să te cheme la Tribunal, vă rog verificaţi, că am tot auzit, să spună avocata Dondera de câte ori am fost în sala de proces. Hai să vedem ce am zis. Eu la Tribunal am fost doar pentru a legaliza ceva. Eu martor nu am fost niciodată în viaţa mea, în nici un proces. Asta este laşitate ce fac ei. Dacă ai ceva de spus spune în faţă, nu intri pe Facebook sau nu ştiu pe ce site-uri“, a declarat Gabriel Bălăceanu care îi transmite şi o înjurătură lui Constantin Mitrescu.

extras_martori_balaceanu_caldaruse

Procesul care a blocat compania

După câştigarea alegerilor la sindicatul Energia Rovinari, Constantin Mitrescu a cerut în instanţă mai multe prime şi facilităţi pentru salariaţi, prevăzute în Contractul de Muncă pe ramură, dar care nu fuseseră acordate în companie. Atunci, director era tot Laurenţiu Ciurel. Peste 3500 de angajaţi din cei aproape 4000 de oameni au dat complexul în judecată şi au câştigat procesele. Asta în ciuda faptului că liderii sindicali Căldăruşe şi Bălăceanu au depus mărturie în instanţă împotriva oamenilor, susţinând că primele respective erau incluse în salariu. Culmea, când complexul a pierdut procesele, Ciurel a decis să dea primele din urmă doar salariaţilor reprezentaţi de liderii trădători, care nu acţionaseră în judecată, iar celorlalţi nu. Aceştia din urmă au decis executarea, blocând conturile CE Rovinari. Minerii şi energeticienii au câştigat atunci circa 580 de miliarde de lei vechi.

Gabriel Bălăceanu susţine că după acest proces Mitrescu şi avocaţii pe care i-a angajat au câştigat mulţi bani. „Să vă spun cum a fost. Directorul a spus să meargă zece în instanţă, câştigă şi apoi va fi obligatoriu pentru toţi. Nu are rost să dăm banii pe avocaţi şi să plimbăm atâţia oameni. Ei de fapt au câştigat mulţi bani din acest proces, asta a fost. Verificaţi conturile lui Golea şi Mitrescu“, acuză Bălăceanu. În replică, Mitrescu explică faptul că salariaţii care nu ar fi dat în judecată ar fi pierdut un an, cât a durat procesul, deoarece drepturile nu pot fi cerute decât pe trei ani în urmă.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: