Lider sindical: La CEO nu mai există eficiență economică, ci doar eficiență socială

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dan Pârvulescu, declară că CE Oltenia trebuie privit din punctul de vedere al salariaților și nu mai trebuie urmărită o eficiență economică, dat fiind că a fost demonstrat că aceasta nu se poate obține. 


El vorbește despre o eficiență socială și eficiență economică.


”E palierul acesta dat de cum trebuie să funcționeze o societate normală, în care managerul trebuie să obțină profit și al doilea palier prin pe care se află, după mine, Complexul Energetic Olteniei. Deci, o companie căreia i s-a hărăzit sfârșitul și atunci nu trebuie să mai fie judecată pe chestiunea de eficiență economică, trebuie judecată pe o chestiunea de eficiență socială”, explică acesta la Radio Infinit. 


La începutul anului viitor, CEO ar trebui să aibă cu circa 3.000 mai puțin decât în prezent, conform planului de restructurare.


”În primul rând, pentru că trebuie să avem grijă de oameni, vedeți dvs. guvernanții au și n-au grijă de colegi, astfel încât pe perioada asta de final de activitate, cât o fi, cinci ani, zece ani, trebuie să ne protejăm cât mai bine salariații, adaugă acesta.

Vizualizări: 2,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: