Lider: Dacă pornim două grupuri, mâine scad facturile la energie

România importă tot mai multă energie electrică în timp ce grupurile pe cărbune sunt ținute pe dreapta. Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia a răbufnit la un post local de radio.

Spune că studiul de adecvanță al Transelectrica e apă de ploaie. “Nu mai are niciun sens atunci, vedem că în lipsa energiei produse de CEO se pune în pericol siguranța energetică a României”, declară sindicalistul Jan Popescu. 

“Ne-am abătut de la planul de restructurare de cel puțin doi ani de zile și o vedem cu toții. Ne aflăm în afara planului. Obligația noastră e de a solicita ca cei 8.700 de salariați câți suntem azi să rămânem în această companie, pentru că altfel nu putem să dăm cantitatea de energie și de cărbune necesare”, a precizat Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

PNL


Acesta a profitat de ocazie să mai ceară încă o dată amânarea termenelor de închidere a mineritului, mai ales ținând cont de faptul că noile investiții, parcurile fotovoltaice și centralele pe gaz, încă nu au fost realizate.


„Solicităm urgentarea decalării termenelor de închidere a capacităților de producere a energiei pe cărbune. Studiul de adecvanță pe care îl așteaptă toți nu mai are niciun sens acum când vedem că în lipsa energiei produse de CEO se pune în pericol siguranța energetică a României. Dacă mâine CEO ar mai porni cel puțin două grupuri energetice, cu siguranță că prețul energiei ar scădea și mai mult și acest lucru s-ar vedea în buzunarele tuturor românilor”, a mai afirmat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.


În ultima vizită făcută în județul Gorj, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că studiul de adecvanță ar trebui să fie gata în aproximativ zece luni.

Vizualizări: 2,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: