Lăsată să urle de durere pe pardoseala spitalului

A zăcut zeci de minute de pardoseala din holul spitalului Târgu Jiu, urlând de durere. „Nu e caz de urgenţe” i-au transmit cei de la Unitatea de Primiri Urgenţe, care au trimis-o în Policlinică, unde nu era nici un doctor care să-i trateze cumplita durere de spate. S-a întors la UPU, a plâns, a ţipat, a implorat medicii să-i spună ce are, dar nu a băgat-o nimeni în seamă decât după ce la faţa locului au apărut ziariştii şi poliţiştii.

Mihaela Armașu s-a întors de curând din Italia cu soțul ei. De câteva zile, tânăra avea dureri de spate și astăzi a decis să meargă la spital. S-a dus în primă fază la Unitatea de Primiri Urgențe, de unde a fost direcționată spre ambulatoriul Spitalului Județean. Acolo a fost văzută de un medic cardiolog, care a trimis-o pe tânără înapoi la UPU. Personalul medico-sanitar de aici a refuzat să-i acorde îngrijiri medicale tinerei care acuza dureri și a fost dată afară din UPU.

Din cauza durerilor, aceasta  a căzut pe holul spitalului, unde a zăcut mai bine de o oră, timp în care medicii și asistenții care au trecut pe lângă ea se uitau nepăsători. „Ne-au plimbat de la un spital la altul și nu știm ce să mai facem. La UPU spun că nu au ce să-i facă, pentru că nu o pot interna că nu sunt medicii specialiști de gardă. Le-am cerut măcar să ne spună ce să luăm, că nu mai suportă durerile de spate, a rămas blocată, nu s-a mai ținut pe picioare și ne-au scos din UPU. Nici măcar pe un scaun nu ne-a lăsat să stăm. Ne-a zis că nu e urgență și să ieșim afară în parc, să chemăm ambulanța de acolo. Nu pot să o ridic. Au trecut pe lângă noi, nici măcar nu au întrebat ce are. Nici pe un scaun nu ne lasă să stăm. Stau agenții de pază să nu ne lase să intrăm”, a declarat Ionuț Armașu.

Investigaţii medicale, cu poliția

Din disperare, soțul femeii a cerut ajutor la salvare, însă răspunsul a fost negativ pe motiv că tânăra se află deja la UPU, însă în urma insistențelor s-a deplasat la fața locului un echipaj de poliție, dar și presa. În urma presiunilor făcute de oamenii legii, tânăra a fost investigată medical. „Am sunat la salvare cum au spus, dar salvarea nu vine ca să o urce pe targă și să o ducă de la ușă în salon la UPU. A venit în schimb poliția și ne-a ajutat să intervină ca să o trateze. S-au speriat și de presă”, a spus Armaşu.

Bolnavii, șocați de nepăsarea medicilor

Bolnavii și aparținătorii care au fost martori la tot acest episod de nepăsare al medicilor, au rămas șocați de felul cum sunt tratați oamenii în Spitalul Județean. „Nu se poate așa ceva. Să o lase pe femeia asta întinsă pe jos, plângând de durere și să treacă nepăsători cu tărgile și cu cărucioarele. Este strigător la cer. Mor cu zile aici și nu se uită la tine. Să vină Ponta să vadă cum își fac medicii de aici treaba”.

Conducerea spitalului: Nu era un caz de urgență

Deși suferința femeii era vizibilă și nimeni nu ar sta întins pe jos pe holul unui spital fără motiv, conducerea spitalului susține că acest caz nu era o urgență și de aceea nu a fost investigată. Interesant este faptul că, după ce poliția și presa a ajuns la Spital, femeia a putut fi investigată. „Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că pacienta nu era un caz de urgență, ca atare, medicii din UPU au recomandat efectuarea unor investigații în regim de laborator. Pacienta nu a fost de acord cu recomandările medicilor de la UPU, a acuzat altă afecțiune, solicitând noi investigații. Precizăm că rolul UPU e să asigure asistență medicală celor care sunt în pericol vital, iar restul cauzelor pot merge în ambulatoriu sau la medicul de familie”, a declarat Mariana Gridan, purtător de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Soțul femeii este decis să depună plângere penală la parchet împotriva medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: