Fotbalistul din cauza căruia ACS Viitorul a primit interdicție la transferuri jucase la Pandurii!

Un jucător adus de Călin Cojocaru la Pandurii Târgu Jiu este cel din cauza căruia ACS Viitorul are interdicție la transferuri de la FIFA. Formația aflată în insolvență nu are voie să facă transferuri până nu achită jucătorului 40 000 de euro.

Este vorba de Felipe Acosta iar paradoxul situației este că actualul antrenor al ACS Viitorul Târgu Jiu ar fi trebuit să  știe cum procedează jucătorii străini care reclamă cluburile la FIFA, pentru că trecuse printr-o situație similară la Pandurii.

„Clubul din Târgu Jiu nu comunicase nimic în acest sens și nu a făcut-o nici după ce FIFA și-a lansat o platformă online unde sunt expuse toate cluburile din lume care nu au voie să legitimeze noi fotbaliști, din cauza problemelor financiare, a nestingerii unor litigii. ... Echipa din Târgu Jiu are o datorie către columbianul Felipe Acosta Bayer (29 de ani). Mijlocașul a activat la ACS Viitorul în sezonul 2021-2022, după o primă experiență în România la Pandurii Târgu Jiu, în ediția 2020-2021 a Ligii 2”, a informat liga 2.ro, care a discutat cu un oficial al clubului, administratorul special Călin Vladimirescu.

Cel mai probabil ACS Viitorul, a procedat cu Acosta la fel cum procedează acum cu majoritatea jucătorilor care nu acceptă rezilierea, și care nu mai sunt plătiți de club, numai că FIFA nu trece ușor cu vederea neplata jucătorilor și a judecat cazul la fel cum o face de fiecare dată și a impus sancțiuni.

„La FIFA e mai greu să poți să justifici. Am avut un jucător, pe Felipe Acosta, care avea contract până în 2023, iar atunci când noi am intrat în insolvență aveam posibilitatea să-i facem notificare de reziliere de contract. Știți, ne permite legea. În momentul în care intri în insolvență, contractele mai mari sau ce contracte consideri, cu jucătorii care nu te ajută, care consideri că trebuie notificate, poți să faci notificare și este reziliere unilaterală. El era accidentat, a stat numai accidentat și foarte puțin a jucat la noi, ne-a ajutat foarte puțin. A zis că ok, nu are nicio problemă, că asta e, după care, bineînțeles, că a făcut memoriu la FIFA. FIFA nu a luat în calcul nici insolvența noastră, nici absolut nimic, i-a acceptat memoriul, șase salarii și inclusiv plata contractului pe anul pe care îl mai avea. Plus costuri medicale, ce a pus el la dispoziție acolo, ce a făcut prin Columbia, că oricum nu s-a tratat aici. El a plecat în vacanță, a spus că-l doare genunchiul și că merge la medic”, a spus Vladimirescu, pentru liga2.ro.

Felipe Acosta a jucat pentru ACS Viitorul în 16 meciuri din sezonul 2021-2022 de Liga 2 iar în 15 a început ca titular și de șase ori a fost înlocuit.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: