Ion Țiriac construiește, în apropiere de București, un imens complex sportiv numit ”Țiriac City”! 

Ion Țiriac a susținut o conferință de presă în acest weekend la patinoarul de la Otopeni. Fostul mare tenisman a discutat despre noul său proiect de a construi mai multe obiective cu destinație sportivă în apropierea Capitalei.

Apariția lui Ion Țiriac la o conferință de presă a avut legătură un nou proiect pe care acesta îl pregătește. Va construi o academie de tenis, cu sala de sport, stadion, bazin de înot și sala de gimnastică. 

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români și este gata să construiască un complex sportiv grandios în Otopeni, care se va numi ”Țiriac City”. 

Fostul sportiv plănuiește să facă o sală de sport, un teren de tenis cu peste 10.000 de locuri în tribune, un bazin olimpic și o sală de gimnastică. Țiriac a transmis de curând că totul îl va costa peste 100 de milioane de euro, dar nu vrea niciun ajutor financiar din partea statului, ci doar consolidarea infrastructurii rutiere dimprejurul complexului.

”Am avansat destul de mult cu sala. Anul acesta vine tenisul înapoi în București. Reimportăm un turneu de ATP. Trebuie să fac un stadion aici, peste drum, minimum pentru ATP 250, de 5.000 de locuri. Nu sunt politician, nu mă interesează, dar am lucrat destul de mult cu actualul prim-ministru și cu precedentul.

În București nu e o sală, nu e nimic. Fără să dau foarte multe detalii, un turneu ATP nu se poate juca în sală. Am niște probleme pentru că sunt și Jocuri Olimpice. O să facem și o sală aici, peste drum, cu drum și tot ce trebuie pentru o sală de 10-12.000 de locuri.

Pentru concerte, expoziții, trebuie 15.000 de locuri. Știu cât costă, dar nu întrebați pentru că o să cădeți din picioare. Se poate face. Guvernul doar să facă străzile. Se pare că sunt de acord, de la prim-ministru până la ministrul Dezvoltării.

Bazinul Cameliei Potec va începe în aprilie și se va termina anul acesta. Sala Nadiei... să vedem când începem să o facem. Am pornit cu tăvălugul aici, în Otopeni. O să se numească Țiriac City”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul conferinței de presă.

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat om din România, cu o avere estimată la două miliarde de euro. După ce a construit un patinoar, omul de afaceri  pregătește acum o investiție gigant în România.

Galerie foto






Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: