Investiţii pe timp de criză la Câlnic
Primăria Câlnic a demarat o serie de lucrări într-o perioadă în care majoritatea administraţiilor locale se plâng de lipsa banilor. Autorităţile de la Câlnic au reuşit să-şi gestioneze bugetul în aşa fel încât să mai găsească fonduri pentru lucrări benefice comunităţii. Ba mai mult, angajaţii primăriei şi însoţitorii persoanelor cu handicap sunt cu salariile la zi în condiţiile în care în alte localităţi din judeţ oamenii nu şi-au mai văzut banii de luni bune. În momentul de faţă, la Câlnic sunt în toi lucrările de amenajare a centrului civic şi cele de înlocuire a conductelor de apă vechi.
Investiţiile continuă în comuna Câlnic şi într-o perioadă în care mai toate primăriile din judeţ aşteaptă rectificarea bugetară ca pe o gură de oxigen. În momentul de faţă, în centrul localităţii se lucrează intens la amenajarea peisagistică. În cel mult două săptămâni, spaţiul din faţa primăriei va avea o altă configuraţie. Aici va fi amenajată o parcare, o rampă de acces nouă pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi nu în ultimul rând spaţii verzi. „Am demarat lucrările de amenajare peisagistică a centrului civic al comunei. În faţa primăriei vom amenaja locuri de parcare, spaţii verzi, ronduri de flori şi vom face o rampă nouă de acces în primărie pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Amenajarea acestei zone va fi finalizată cel mai târziu până la jumătatea lunii octombrie. Toate aceste lucrări fac parte dintr-un amplu proiect pe care îl vom continua şi anul viitor cu lucrări de amenajare peisagistică a spaţiului de la şcoală până la poliţie şi în zona Căminului Cultural. Vor fi locuri de parcare şi spaţii verzi în toată această zonă”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Se înlocuiesc conductele de apă vechi
Paralel cu lucrările de amenajare peisagistică a centrului comunei, în Câlnic se lucrează şi la înlocuirea conductelor de apă vechi. În acest sens, autorităţile au achiziţionat peste 4000 de metri de conductă. „Tot în această perioadă efectuăm lucrări de înlocuire a conductei de aducţiune a apei de la puţul „din lac” la staţia de colectare şi la bazinul de înmagazinare, pe o lungime de aproximativ 2000 de metri. De asemenea, înlocuim conducta din satul Stejerei, pe o lungime de 2000 de metri. Sunt conducte de metal vechi pe care s-a intervenit de mai multe ori din cauza avariilor. Lucrări similare vor fi efectuate şi anul viitor când vom înlocui conductele din satul Câlnicul „din deal” şi din satul Vlădoi. Este vorba cam de 3500 de metri de conductă”, a mai precizat primarul Dumitru Vulpe.