Învățarea și dezvoltarea socio - emoțională - subiectul central al Cercului Pedagogic

MansArta Bibliotecii Județene "Christian Tell" a găzduit, în data de 8 decembrie 2023, un eveniment deosebit de important pentru mediul educațional, respectiv Cercul Pedagogic al profesorilor consilieri școlari. Desfășurat între orele 09:00-12:00, acesta a reprezentat un prilej de întâlnire și schimb de experiență pentru cadrele didactice implicate.

Evenimentul a fost susținut de către doamnele profesor consilier școlar Țucă Irina, Davițoiu Maria și Dan Elena. Organizată de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în parteneriat cu Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" și Școala Gimnazială "Constantin Săvoiu" din Târgu-Jiu, activitatea a beneficiat și de sprijinul Bibliotecii Județene.

Tema activității a fost una de mare interes în societatea actuală ”Învățarea și dezvoltarea socio-emoțională în prevenirea comportamentelor de risc la elevi” și s-a axat pe diseminarea proiectului educațional care se desfășoară în acest an la cele două instituții de învățământ partenere, proiect care are o componentă destinată elevilor, una destinată părinților și una care se adresează cadrelor didactice.

S-au adus în discuție informații de specialitate, prezentarea unor modele de bună practică, realizarea unor activități interactive, analize statistice și discuții constructive.

Participarea într-un număr mare a profesorilor consilieri școlari demonstreză încă o dată faptul că aceștia, prin activitatea desfășurată, reprezintă o piesă esențială în realizarea unei relații eficiente școală-familie-comunitate și pot contribui activ la prevenirea comportamentelor de risc și oferirea de sprijin real și modalități eficente de dezvoltare a comportamentelor prosociale la elevi.

Galerie foto





Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: