Învăţământul postliceal revine după şapte ani la Rovinari

După circa şapte ani de pauză, Liceul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari va avea în anul şcolar viitor şi 3 clase de învăţământ postliceal. Este vorba de două clase de învăţământ postliceal de specialitate şi una de maiştri. Cei care intenţionează să urmeze această formă de învăţământ vor putea să se înscrie pentru unul dintre cele 84 de locuri începând din 12 iulie. Se vor putea înscrie inclusiv absolvenţii claselor a XII-a care nu au promovat examenul de bacalaureat.

La solicitarea absolvenţilor de liceu din zonă, conducerea Liceului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari a decis să readucă în actualitate învăţământul postliceal. Astfel de cursuri nu au mai fost organizate în unitate de circa şapte ani. Anul acesta însă vor exista trei astfel de clase pentru cei care vor dori să dobândească calificări profesionale precum cea de tehnician laborant, maistru electromecanic sau tehnician operator. „Revenim din acest an la învăţământul postliceal şi învăţământul de maiştri. La învăţământul postliceal cu două calificări profesionale, tehnician laborant pentru calitatea protecţiei mediului şi tehnician operator la maşini cu comandă numerică. Iar la şcoala de maiştri vom avea maistru electromecanic, aparate de măsură şi automatizări. Ultima promoţie a fost în anul 2006, sunt câţiva ani de când nu a mai funcţionat învăţământul postliceal şi învăţământul de maiştri”, a declarat Dumitru Fârţă, directorul Liceului Gheorghe Tătărescu din Rovinari.

Prima etapă de înscrieri începe în 12 iulie

Cei care vor dori să urmeze învăţământul postliceal în cadrul Liceului Gheorghe Tătărescu din Rovinari vor putea să se înscrie în perioada 12 iulie-1 august. „La şcoala postliceală se pot înscrie absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, fără să fie condiţionaţi de vechimea în producţie. La şcoala de maiştri, absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, vechimea minimă solicitată este de trei ani în domeniu. Avem 56 de locuri la învăţământul postliceal şi 28 de locuri la şcoala de maiştri. Instrucţiunile Ministerului spun că fiecare unitate şcolară care organizează învăţământ postliceal trebuie să-şi facă o metodologie proprie. Noi am elaborat-o şi vom începe înscrierile pentru învăţământul postliceal din 12 iulie, tocmai pentru a da şansa absolvenţilor clasei a XII-a şi a XIII-a pe rută progresivă să urmeze aceste cursuri”, a mai spus directorul Dumitru Fârţă. 

TERMEN

Din 20 august, va urma etapa a II-a de înscrieri, numai în cazul în care vor mai fi locuri neocupate. Elevii admişi la învăţământul postliceal vor frecventa această formă de învăţământ timp de un an şi jumătate. În metodologia elaborată de conducerea liceului, este prevăzut faptul că, dacă numărul de locuri este insuficient faţă de cerinţa candidaţilor, se va organiza un examen în funcţie de profilul clasei.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: