Învață cum să devină ghizi turistici locali

Asociația Be Teen a lansat proiectul „YOUth GUIDE RURAL”, o inițiativă co-finanțată de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate. Proiectul își propune să informeze și să educe tinerii despre meseria de ghid turistic local, punând un accent deosebit pe turismul rural din zona Olteniei de sub munte.

Proiectul vizează creșterea gradului de informare în rândul tinerilor din comunitatea Baia de Fier și împrejurimi cu privire la meseria de ghid turistic local. Sesiunile educative, atelierele de lucru și discuțiile interactive cu profesioniști din domeniu îi vor ajuta pe tineri să înțeleagă responsabilitățile și abilitățile necesare pentru această carieră, precum și oportunitățile pe care le oferă.

Pentru a inspira tinerii, proiectul include organizarea de evenimente de storytelling și întâlniri cu ghizi turistici experimentați.

În cadrul proiectului, au fost organizate sesiuni de informare și storytelling sub tema "YOUth GUIDE RURAL - Storytelling: povești de succes din domeniul turismului rural". Invitați cu experiență vastă, precum Dorin Teodorescu (ghid turistic acreditat și antreprenor în turism rural), Gabriel Dan Chiriac (președinte Club Montan White Wolf și ghid turistic la Peștera Muierilor), Epure Gheorghe (primar comuna Polovragi) și Costi Ispas (ghid turistic la Peștera Muierilor), au împărtășit din cunoștințele și experiențele lor, inspirând participanții.

Tinerii au avut ocazia să se implice într-o competiție creativă, unde au creat și prezentat logo-uri folosind materiale găsite în natură, subliniind importanța promovării poveștilor autentice în meseria de ghid turistic.

Pe lângă storytelling, au fost organizate drumeții în natură, un punct principal de atracție fiind ”hamacele la înălțime” din Baia de Fier.

Proiectul vizează direct 50 de tineri din Baia de Fier, cu vârste cuprinse între 16-25 de ani, oferindu-le oportunitatea de a învăța și de a se dezvolta în direcția unei cariere de succes în turismul rural.

„Prin proiectul YOUth GUIDE RURAL ne dorim să inspirăm și să echipăm tinerii din Baia de Fier cu abilitățile necesare pentru a deveni ghizi turistici locali de succes. Această inițiativă reprezintă o continuare a eforturilor noastre de a susține antreprenoriatul și dezvoltarea în domeniul turismului rural”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen.

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: