Întâlnire decisivă pentru viitorul clubului Pandurii. Asociații riscă excluderea!
Acționarii de la Pandurii se vor întrunii joi la Târgu Jiu, la inițiativa administratorului judiciar și a celui special. Clubul este în insolvență, iar în octombrie va fi judecat procesul de faliment. Echipa a fost abandonată de acționari în ultimele luni, chiar înainte de retrogradarea în Liga a II-a. Asta deși din punct de vedere sportiv, echipa nu arată rău.
Pandurii are cinci acționari: Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Artego și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. În trecut, acționarii pompau milioane de euro în echipă, dar acum au trecut în extrema cealaltă: nimeni nu mai dă un leu. Acționarii au fost întrebați în scris de administrator dacă vor să se retragă de la club, pentru a lăsa loc investitorilor interesați. Problema ar putea fi lămurită în AGA de joi. „Am inițiat o discuție. Joi avem o întâlnire cu dumnealor în urma demersului privind un articol din Legea 69 a Educației Fizice și Sportului. Este acest articol care spune că asociații pot fi excluși dacă nu își achită contribuțiile timp de trei luni. Putem face acest demers. Administratorul judiciar i-a convocat deja de luni, însă această întâlnire a fost amânată”, a explicat Marin Golea, administratorul special al clubului.
“Asociații să nu uite că și-au luat angajamentul în vară că vor susține măcar juniorii. Dincolo, sportul își va continua drumul. Investitorii apar. Au apărut ei la Bucovina, dar la un moment dat, se va judeca activitatea fiecăruia. Cu privire la fotbal, trebuie să se hotărască”, este mesajul lui Marin Condescu, președintele USMO.
Patrimoniul Pandurilor
Marin Condescu arată cu degetul spre asociați pentru situația în care a ajuns echipa. Asta pentru că ei nu și-au respectat angajamentele și nu au susținut gruparea de fotbal chiar și în liga secundă. „De la logistică, bază sportivă, bază materială mai bune decât Pandurii nu are nimeni. Această bază a fost constituită în 13 ani prin contribuția tuturor membrilor asociați. De un an de zile nu au dat niciun leu nici la grupele de juniori, unde s-au angajat în scris că vor contribui, și nici la activitatea echipei mari. Cineva o să-i întrebe ce s-a întâmplat. Să nu uităm, clubul Pandurii Târgu Jiu are un patrimoniu de cel puțin 6 milioane de euro. O datorie de 4,5 milioane de euro pe care o are la data intrării în insolvență s-a datorat faptul că a lipsit cashul zilnic care era necesar din oprirea finanțării voite a celor care erau membri fondatori. Echipa Pandurii nu va muri, dar cei care o vor prelua, cu contribuția involuntară sau voită a asociaților, vor da un patrimoniu de cel puțin 6 milioane de euro”, a conchis Condescu.
De ce se sperie asociații?
Dintre toți asociații, doar Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, s-a mai fi interesat de soarta echipei în ultima perioadă, după cum spune Marin Golea. Boza i-ar fi cerut lui Golea să prezinte un raport de activitate și sumele necesare clubului pentru a supraviețui. „Ideal ar fi ca acționarii să vină să injecteze sumele necesare pentru funcționarea acestui club. Ar putea fiecare să vină. Probabil sunt speriați de ceva ori nu mai au curaj. Unii au îmbătrânit, alții sunt noi pe funcții. Domnul Boza e speriat de sindicate să nu dea bani pentru sport decât după ce le va crește salariile minerilor. Acelea pot fi date în urma unui Memorandum acceptat de Ministerul Energiei. Sunt lucruri care concură la nehotărârea de a finanța echipa”, a mai declarat Golea.