Instituția Prefectului Gorj anunță că a depistat un nou azil neautorizat

Un nou centru pentru bătrâni, neautorizat, a fost identificat în județul Gorj, pe raza municipiului Târgu Jiu, a transmis Instituția Prefectului Gorj. Acesta este al doilea, după cel din Țicleni. 


Centrul a fost depistat de IPJ Gorj, care a primit sarcini în problema căminelor de bătrâni, după bâlbâielile Agenției Județene pentru Plăți și Prestații Sociale (AJPIS) Gorj în cazul Țicleni. Reamintim că AJPIS Gorj a comunicat prefectului înainte cu câteva ore înainte de demararea controalelor că a identificat, pe Facebook, un centru pe care instituția pe care o conduce nu l-a autorizat. Apoi nu a coordonat relocarea oamenilor, deși legislația prevede că instituția trebuie să se asigure că oamenii sunt plasați în siguranță. 

Potrivit informațiilor furnizate până acum de Prefectură, în centrul din Târgu Jiu sunt 27 de persoane care vor fi relocate în cursul zilei de azi.

”Astăzi, 12 iulie, IPJ Gorj a identificat un centru de bătrâni neautorizat, pe raza municipiului Târgu Jiu.  IPJ Gorj a primit sarcini de la prefectul județului Gorj, pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în vederea depistării rapide a acestor situații.  Conform informațiilor primite, în centru sunt 27 de persoane vârstnice, toate vor fi relocate astăzi. Controlul este în desfășurare, imediat ce vom avea noi informații le vom furniza”, a anunțat Prefectura. 

Galerie foto


Vizualizări: 4,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: