Instanța a decis în cazul băiețelului despre care se spunea că ar fi fost vândut

Instanța de judecată s-a pronunțat în cazul celor trei frați din Dănciulești care au ajuns în grija statului după ce unul dintre ei a fost trimis în Germania în circumstanțe încă neclare. Judecătorii au stabilit ca frații să rămână, în continuare, în grija asistenților maternali deși familia a cerut să-i ia acasă. 

Cei trei frați de trei, șase și opt ani vor rămâne la asistenții maternali care au grijă de ei încă de când au fost luați de acasă. Instanța a respins cererea formulată de avocatul familiei care a transmis că-și dorește să preia copiii. De asemenea, a fost respinsă și solicitarea de a-i da în plasament fiicei mai mari din prima căsătorie a tatălui.  Copiii sunt, în continuare, consiliați. 

Ei au fost preluați de Protecția Copilului după ce băiețelul de șase ani a ajuns în Germania în condiții neclare. El ar fi fost dat cu procură unui localnic și apoi a ajuns acasă la un cetățean german. Acesta, spune tatăl copilului, și-ar dori să adopte băiețelul, însă nu se știe dacă sunt șanse ca această adopție să se materializeze cândva. 

La acea vreme, rudele părinților chiar i-au acuzat că ar fi vândut copilul pe nici două mii de euro, dar aceștia au respins mereu acuzațiile. La finalul lunii aprilie, DIICOT a anunțat că a demarat o anchetă în acest caz.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: