Ingredientul care face bulionul să reziste mai mult timp!

Majoritatea gospodinelor au început să pregătească bulionul pentru iarnă. Specialiștii au un truc prin care să-l păstreze mai mult timp și un ingredient cu care bulionul va fi mai gustos.

Gospodinele pregătesc în această perioadă rezervele pentru cămara de care se va bucura familia pe timpul iernii.   Bulionul este folosit în foarte multe rețete iar acesta poate dura luni întregi, dacă îl prepari cum trebuie. Gospodinele trebuie să adauge în el hrean pentru a își păstra gustul și culoarea mai mult timp.

Pentru a face bulion ai nevoie doar de câteva ingrediente:

6 kg de roșii frumoase si coapte 

2 tije cu frunze de țelină

o bucățică de hrean  

3 lingurițe rase de sare neiodată 

Mod de preparare:

După ce faci roșiile pastă, curăță hreanul și 2 frunze de țelină. Specialiștii recomandă să le pui la fiert în oala cu roșiile pentru gust, dar și pentru ca bulion să se păstreze în stare perfectă. Este cel mai potrivit să fierbi totul preț de o oră într-un recipient mare. Ține cont de faptul că roșiile vor face o spumă, iar aceasta își va dubla volumul la un moment dat.

Alege o oală mai mare decât ar fi necesar ca să nu riști să dai din produs pe aragaz sau să murdărești toată bucătăria. Trebuie să amesteci tot din 15 în 15 minute pentru a nu avea probleme. 

Bulionul de roșii se îmbuteliază în sticle de diverse dimensiuni, cu gura mai largă sau mai strâmtă, în funcție de preferințe sau în borcane. După ce ați desfăcut o sticlă sau un borcan pentru a găti din el, trebuie turnat puțin ulei peste pentru a nu se depune mucegaiul.

Sterilizarea sticlelor și borcanelor este importantă pentru că  distruge microorganismele (bacterii, spori de mucegai) și conservele se păstrează bine, mai mut timp. 

Vizualizări: 3,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: